Peciva ne morate premazati jajetom: evo čime još možete poprimiti zlatnu koricu i sjaj

Premazivanje komada tijesta jajetom je klasičan način da se pečeni proizvodi dobiju zlatno smeđu i sjajnu površinu.

Ali što učiniti ako iznenada postanete svjesni da u hladnjaku nema jaja?

Srećom, postoje i drugi načini za postizanje zlata i sjaja.

O njima je govorila Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Kako namazati pečene proizvode umjesto jaja

Mlijeko se može koristiti kao alternativni sastojak.

pekara
Fotografija: © Belnovosti

Zahvaljujući bijelom napitku, površina peciva postat će zlatna.

Još jedna dobra opcija je korištenje maslaca.

Zahvaljujući ovoj komponenti, pečeni proizvodi će dobiti lijepu koricu, mekoću i nježnost.

Preporučljivo je namazati kiflice maslacem ne prije pečenja, već 10 minuta prije kraja ovog procesa.

Kako mazati pečenje

S mlijekom ili maslacem kuhar će postići lijepu koricu.

Ali površina za pečenje će najvjerojatnije biti mat. Da bi se pojavio sjaj, morate koristiti slatku vodu.

Ovom tekućinom premažite kiflice izvađene iz pećnice. Rezultat će biti prekrasan sjaj.

Prije su gurmanima govorili što dodati u brašno da se knedle ne raspadnu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki