Kada pečemo cijelo pile u pećnici, imamo velika očekivanja od jela.
Svaka domaćica želi da ptica bude što ukusnija.
Važan uvjet je prisutnost kore. Zahvaljujući njemu, meso ostaje mekano i nježno, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Koje 3 tajne će vam pomoći da postignete željeni rezultat?
Pomiješajte med sa senfom i soja umakom
Ovu tajnu koriste mnogi profesionalni kuhari koji pripremaju najukusniju i najkvalitetniju piletinu. Ova tri sastojka osigurat će lijepu koricu.
Takvo jelo nije sramota staviti na stol ni za blagdane.
Konjak
Ova je opcija više neočekivana, ali kuhari često koriste konjak. Alkoholno piće ne samo da omogućuje pojavu kore, već i samu piletinu čini nekoliko puta ukusnijom.
Kiselo vrhnje
Ako niste spremni za takve eksperimente, obratite pozornost na obično kiselo vrhnje: također će vam omogućiti da dobijete koru.
Također, korištenje kiselog vrhnja učinit će pticu nježnijom.