Zagreba Lajfhaki

Piletina će u pećnici sigurno dobiti koricu: koja 3 trika će vam pomoći u tome?

Kada pečemo cijelo pile u pećnici, imamo velika očekivanja od jela.

Svaka domaćica želi da ptica bude što ukusnija.

Važan uvjet je prisutnost kore. Zahvaljujući njemu, meso ostaje mekano i nježno, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.

Koje 3 tajne će vam pomoći da postignete željeni rezultat?

Pomiješajte med sa senfom i soja umakom

Ovu tajnu koriste mnogi profesionalni kuhari koji pripremaju najukusniju i najkvalitetniju piletinu. Ova tri sastojka osigurat će lijepu koricu.

Takvo jelo nije sramota staviti na stol ni za blagdane.

Fotografija: © Belnovosti

Konjak

Ova je opcija više neočekivana, ali kuhari često koriste konjak. Alkoholno piće ne samo da omogućuje pojavu kore, već i samu piletinu čini nekoliko puta ukusnijom.

Kiselo vrhnje

Ako niste spremni za takve eksperimente, obratite pozornost na obično kiselo vrhnje: također će vam omogućiti da dobijete koru.

Također, korištenje kiselog vrhnja učinit će pticu nježnijom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version