Polizat ćete prste: kako kuhati pilav s tjesteninom – neobičan recept

Općenito je prihvaćeno da je nemoguće kuhati pilav bez riže.

Zapravo, žitarice možete pokušati zamijeniti… tjesteninom.

Da, u ovom slučaju dobit ćete jelo koje se teško može nazvati pravim klasičnim pilavom.

Rezultat će biti nešto slično mornarskoj tjestenini, samo s dodatnim sastojcima.

Ali ako uzmemo u obzir da ulogu ovih “dodatnih” komponenti igraju proizvodi koji se posebno povezuju s popularnim jelom istočnjačke kuhinje (prvenstveno govorimo o mrkvi i luku), tada se dobiveno jelo još uvijek može uvjetno nazvati “pilav od tjestenine”. ”

tjestenina
Fotografija: © Belnovosti

Zanimljiv recept podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako kuhati pilav od tjestenine

Prvo je potrebno nasjeckati mrkvu, jednu papriku i jedan luk.

U kotao morate uliti biljno ulje. U isti kotao treba poslati komade luka.

Čim povrće dobije zlatnu boju, u kotao stavite 400 grama mljevene junetine.

Kada je mesni sastojak gotov, u smjesu dodajte prethodno nasjeckanu papriku i mrkvu.

Ima smisla dodati i začine (kumin, korijander itd.)

Postoje još dva važna sastojka – pasta od rajčice (1 žlica) i nasjeckani češnjak (3 režnja).

Sadržaj kotla mora se napuniti litrom vruće vode.

Kada tekućina počne kuhati, u kotao ćete morati uliti dva pakiranja tjestenine.

Jelo treba kuhati u poklopljenoj posudi 20 minuta. Vatra bi trebala biti minimalna.

Znak da je jelo gotovo je kada tjestenina postane dovoljno mekana.

Vrijedno je naglasiti da će tjestenina upiti okuse ostalih sastojaka. Ispast će nevjerojatno ukusno.

Prethodno smo objasnili zašto se heljda ne jede u Europi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki