Poljaci imaju jelo koje se zove “židovsko predjelo od krastavaca”. Poznaju ga i neki naši domaći kuhari.
Nekad su jelo zvali “poljski krastavci za 5 minuta”. Kažu da je jako, jako ukusno.
A podijelili su i recept, tvrdeći da je jednostavan i brz.
Kako se priprema? Krastavci se izrežu na krugove (svaki oko centimetar debljine), bosiljak i kopar se sitno nasjeckaju.
Dodajte biljno ulje i šećer u vodu.
Također dodajte sol, mljeveni crni papar, čili papar, senf, ocat, češnjak, prošao kroz tisak.
Zatim se krastavci, kopar i bosiljak preliju marinadom i pokriju poklopcem. Nakon par sati jelo je gotovo. Iako će sljedeći dan biti još ukusniji.
Što se tiče sastojaka i njihove količine, trebat će nam krastavci (pola kilograma), biljno ulje (30 ml), voda (40 ml), šećer (dvije žličice), sol (žličica).
Potrebni su vam i mljeveni crni papar (pola žličice), bosiljak s koprom, 3 češnja češnjaka, žličica zrna gorušice, prstohvat mljevene čili papričice i žlica octa (9%).
Ranije smo vam rekli kako kuhati lijene knedle.