Pravo novogodišnje iskušenje: Poširane kruške u crnom vinu

Isprobajte ovaj recept za poširano, preliveno crnim vinom s dodatkom cimeta. Ovaj nemasni desert savršen je za novogodišnje praznike.

Potrebni sastojci za poširane kruške:

1 mahuna vanilije

1 boca crnog vina

225 g šećera u prahu

1 štapić cimeta, prepolovljen

grančica svježe majčine dušice

6 krušaka, oguljenih, ali cijelih s netaknutom peteljkom

Pogledajte više:

Način pripreme:

Mahunu vanilije prepolovite po dužini, ostružite crne sjemenke i stavite u veliki lonac s vinom, šećerom, cimetom i majčinom dušicom. Svaki komad mahune narežite na tri duge tanke trake, dodajte u tavu, pa stavite u kruške.

Pohirajte kruške 20-30 minuta, pazeći da su prelivene vinom. Vrijeme kuhanja uvelike će ovisiti o zrelosti vaših krušaka – trebale bi biti mekane do kraja kada ih probodete štapićem za koktel.

Izvadite kruške iz lonca, pa prokuhajte tekućinu da se reducira na pola i postane sirupasta. Svaku krušku poslužite s ohlađenim sirupom, mahunom vanilije, štapićem cimeta i grančicom majčine dušice.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki