Isprobajte ovaj recept za poširano, preliveno crnim vinom s dodatkom cimeta. Ovaj nemasni desert savršen je za novogodišnje praznike.
Potrebni sastojci za poširane kruške:
1 mahuna vanilije
1 boca crnog vina
225 g šećera u prahu
1 štapić cimeta, prepolovljen
grančica svježe majčine dušice
6 krušaka, oguljenih, ali cijelih s netaknutom peteljkom
Pogledajte više:
Način pripreme:
Mahunu vanilije prepolovite po dužini, ostružite crne sjemenke i stavite u veliki lonac s vinom, šećerom, cimetom i majčinom dušicom. Svaki komad mahune narežite na tri duge tanke trake, dodajte u tavu, pa stavite u kruške.
Pohirajte kruške 20-30 minuta, pazeći da su prelivene vinom. Vrijeme kuhanja uvelike će ovisiti o zrelosti vaših krušaka – trebale bi biti mekane do kraja kada ih probodete štapićem za koktel.
Izvadite kruške iz lonca, pa prokuhajte tekućinu da se reducira na pola i postane sirupasta. Svaku krušku poslužite s ohlađenim sirupom, mahunom vanilije, štapićem cimeta i grančicom majčine dušice.