Prestanite zalijevati svoje salate majonezom: bolje koristite ovaj proizvod – bit će ukusniji i zdraviji

Zalijevate li Olivier i ostale salate uvijek majonezom?

Znajte: činite ozbiljnu kulinarsku grešku!

Uostalom, postoji proizvod koji je puno zanimljiviji preljev.

Salata kojoj se dodaje ovaj sastojak ispada mnogo ukusnija.

Osim toga, komponenta nije toliko štetna kao majoneza.

salata
Fotografija: © Belnovosti

Ali o kojem proizvodu točno govorimo? Na ovo pitanje odgovorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Što koristiti kao preljev za salatu

Jelo treba začiniti ne majonezom, već kiselim vrhnjem. Što je gušći ovaj fermentirani mliječni proizvod, to bolje.

Zahvaljujući gustom kiselom vrhnju, salata će biti nježnija. Okus povrća i mesnih sastojaka bit će puno bolje otkriven.

Kiselo vrhnje ima još jednu ozbiljnu prednost u odnosu na majonezu. Govorimo o znatno nižem sadržaju kalorija.

Energetska vrijednost fermentiranog mliječnog proizvoda je oko 200 kcal. A umak koji sadrži žumanjak, maslac i šećer ima nekoliko puta više kalorija od kiselog vrhnja.

Prethodno je predstavljen recept za vrlo ukusnu mast u staklenci “pet minuta”.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki