Zagreba Lajfhaki

Prije kuhanja pomiješajte kavu s ova 2 sastojka: bit će mnogo ukusnija

Mnogi ljudi koriste određene aditive pri kuhanju kave.

Obično govorimo o vrhnju i granuliranom šećeru.

Ali postoje još dva zanimljiva sastojka koja treba dodati u piće, ali ne nakon što je završena njegova priprema, već prije početka kuhanja.

Kao rezultat toga, kava neće imati neugodan gorak okus. Ali ugodna aroma bit će “dostupna”.

Zanimljiv trik koji će se zasigurno svidjeti mnogim ljubiteljima kave podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte klase.

Fotografija: © Belnovosti

S čime pomiješati kavu prije kuhanja

Prije svega, govorimo o mljevenom cimetu. Zahvaljujući ovoj komponenti, piće će biti osnažujuće i nevjerojatno aromatično.

Osim toga, u kavu morate dodati malo… soli. Jedan prstohvat će biti dovoljan.

Na prvi pogled, ova komponenta će samo pogoršati piće. Zapravo, prstohvat natrijevog klorida “zamaskirat će” gorak okus i pomoći da se aroma kave bolje razvije.

Miješana kava sa soli i cimetom? Možete kuhati! Usput, tada neće biti potrebno dodavati vrhnje i šećer.

Vrijedi naglasiti da će trik “raditi” i kod pripreme mljevene i instant kave.

Ranije su gurmanima govorili o tajnom aditivu koji čini boršč i juhu od kupusa mnogo ukusnijim.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version