Priprema čokoladnih kolačića s kefirom: aromatično i prozračno domaće pečenje – jednostavan način pripreme tijesta

Proces izrade domaćih cupcakesa je vrlo jednostavan.

Čak i početnik u kuhanju može se nositi s ovim zadatkom bez ikakvih problema.

Sastojci

  • brašno – 2,5 žlice;
  • jaja – 2 kom .;
  • kefir – 1 žlica;
  • šećer – 1 žlica;
  • kakao – 2 žličice;
  • biljno ulje – 1/2 žlice;
  • prašak za pecivo – 1 žličica;
  • soda – 1 žličica.

Kako napraviti čokoladne kolače na kefiru

Prvo je potrebno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a kalupe za tijesto namazati uljem. Zatim možete nastaviti s miješenjem tijesta.

Prije svega, potrebno je pomiješati jaja sa šećerom. Zatim u homogenu masu možete dodati maslac i kefir. Po želji umiješati vanilin šećer.

Cupcake, desert
Fotografija: Pixabay

U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, sodom, kakaom i prstohvatom soli.

Nakon toga je potrebno sjediniti obje mase. Ako želite bogatiji okus čokolade, dodajte komadiće čokolade.

Cupcakese pecite oko 20-25 minuta.

Neka se desert malo ohladi prije posluživanja.

Prethodno smo vam rekli kako kod kuće napraviti mekane muffine sa svježim sirom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki