Proces izrade domaćih cupcakesa je vrlo jednostavan.
Čak i početnik u kuhanju može se nositi s ovim zadatkom bez ikakvih problema.
Sastojci
- brašno – 2,5 žlice;
- jaja – 2 kom .;
- kefir – 1 žlica;
- šećer – 1 žlica;
- kakao – 2 žličice;
- biljno ulje – 1/2 žlice;
- prašak za pecivo – 1 žličica;
- soda – 1 žličica.
Kako napraviti čokoladne kolače na kefiru
Prvo je potrebno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a kalupe za tijesto namazati uljem. Zatim možete nastaviti s miješenjem tijesta.
Prije svega, potrebno je pomiješati jaja sa šećerom. Zatim u homogenu masu možete dodati maslac i kefir. Po želji umiješati vanilin šećer.
U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, sodom, kakaom i prstohvatom soli.
Nakon toga je potrebno sjediniti obje mase. Ako želite bogatiji okus čokolade, dodajte komadiće čokolade.
Cupcakese pecite oko 20-25 minuta.
Neka se desert malo ohladi prije posluživanja.
Prethodno smo vam rekli kako kod kuće napraviti mekane muffine sa svježim sirom.