Zagreba Lajfhaki

Priprema toplih sendviča s kruškama: originalna poslastica za odmor – jednostavan recept

Svoje goste možete iznenaditi jednostavnim zalogajima s originalnom kombinacijom proizvoda. Na primjer, trebali biste obratiti pozornost na tople sendviče s kruškom i medom.

Okus takve poslastice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Koji su proizvodi potrebni

Za jedan baget pripremite:

  • brie sir – 200 g;
  • kruška – 2 kom .;
  • orasi – 50 g 4
  • med – 4 žlice. l.;
  • maslinovo ulje – 2 žlice. l.;
  • balsamico ocat – 1 tbsp. l.

Osim toga, trebali biste pripremiti svježe začinsko bilje koje će samo upotpuniti okus zalogaja.

Fotografija: © Belnovosti

Kako napraviti tople sendviče

Baguetu je potrebno izrezati na komade. Sir također treba narezati, ali na tanke ploške.

Voće mora biti izrezano na kriške. Pritom je bolje odabrati krušku koja neće biti preslatka.

Orahe je potrebno oguliti i lagano popržiti na suhoj tavi. Zatim se proizvod mora ohladiti i nasjeckati.

Kruh treba staviti na lim za pečenje, koji prethodno treba prekriti folijom.

Lagano poprskajte proizvod maslinovim uljem.

Na vrh stavite komadiće sira i mrvice. Predjelo treba staviti u zagrijanu pećnicu (200 stupnjeva) nekoliko minuta.

Ako se sir malo otopi, možete ga izvaditi s poslasticom. Prije posluživanja sendviče treba preliti mješavinom meda i balzamičnog octa te posuti orasima i začinskim biljem.

Ranije smo vam rekli kako pripremiti ukusne sendviče s mandarinama za novogodišnji stol.

Exit mobile version