Puno ukusnije od čipsa: kako kuhati štapiće krumpira u pećnici

Postoji relativno zdrava alternativa čipsu.

Riječ je o krumpirovim štapićima koji se pripremaju vrlo jednostavno.

Odsutnost štetnih sastojaka i kuhanje bez prženja čini ovaj zalogaj mnogo sigurnijim za tijelo od čipsa.

U isto vrijeme, sami pripremljeni zalogaji puno su ukusniji od ploški krumpira prženih u ulju.

Recept za zanimljivu zakusku podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Recept za štapiće od krumpira

Prvo je potrebno skuhati 300 grama krumpira u ljusci. Trajanje ove faze trebalo bi biti otprilike pola sata.

Gotovi krumpir mora se oguliti i nasjeckati. Da biste postigli drugi rezultat, morate koristiti ribež (strana s malim rupama).

Dok se smjesa od krumpira hladi, pomiješajte 300 grama brašna sa kockicama hladnog maslaca (150 grama). Viljuškom izgnječite smjesu.

Kombinirajte dvije dobivene mase (krompir i puter-brašno), posolite ovo tijesto. Možete dodati nasjeckane češnjeve češnjaka, kao i začine po želji.

Ostavite tijesto zamotano u foliju u hladnjaku 60 minuta.

Zatim vratite ovu bazu na radnu površinu. Razvaljajte tijesto. Trebali biste dobiti “lih”, debljine oko pola centimetra.

Pomoću noža pretvorite “list” u skup malih pravokutnika. To su isti štapići koje treba staviti na lim za pečenje i staviti u pećnicu na trećinu sata. Temperatura bi trebala biti 180 stupnjeva.

Krajnji rezultat bit će slasni zalogaji: zlatni i, naravno, vrlo ukusni.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki