Recept za kisele krastavce: točno onako kako su se prodavali u trgovinama u davnim sovjetskim godinama

Za vrijeme Sovjetskog Saveza u trgovinama su se prodavali i kiseli krastavci, i to vrlo ukusni.

Mi vam kažemo kako pripremiti točno iste krastavce.

Kako ukusno zarolati krastavce

Krastavce potopiti u hladnu vodu na par sati, možete je nekoliko puta promijeniti.

Na dno staklenke stavite jedan ili dva češnja češnjaka, dodajte krastavce, grančice i kišobrane svježeg kopra sa sjemenkama.

Ulijte kipuću vodu u staklenke, pokrijte poklopcima i ostavite 7-10 minuta.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Zatim vodu ulijemo u lonac i s tom vodom pripremimo marinadu, a krastavce opet prelijemo kipućom vodom (zatim drugu vodu izlijemo u sudoper).

Za marinadu, po litri vode trebate 140-150 grama šećera (7 žlica), 2 žlice. l. sol i 2 žlice. l. octena esencija (70%).

Ocijedite drugu vodu iz staklenki i dodajte zrna crnog papra (5-6 komada na litarsku staklenku), lovorov list (1/4 na staklenku), žličicu suhe gorušice i kopar.

Zalijte kipućom marinadom i zatvorite staklenke. Možete ga okrenuti, ne morate ga zamotati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki