Recept za omiljenu tortu Grete Garbo

Miljenik Grete Garbo nastao je u Budimpešti prema receptu jedne od najpoznatijih i najstarijih slastičarnica u gradu.

Prekrasan desert s kombinacijom orašastih plodova, kreme od jaja i čokolade.

Proizvodi potrebni za tortu:

Za močvare:

9 proteina

10 žlica. šećer

15 žlica. mljevenih oraha

2 žlice. brašno

12 žlica. granulirani šećer

100 g čokolade

3 žlice. maslac

2 žlice. mlijeko

Za kremu:

9 žumanjaka

9 žlica šećera

125 g maslaca

100 g šećera u prahu

Pogledajte više:

Način pripreme:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.

Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. Zatim dodajte mljevene orahe i brašno, pa izlijte u obložen pleh dimenzija ne manje od 40 x 30 cm.

Pecite između 10 i 15 minuta ovisno o pećnici.

Tijesto treba ostati mekano i svijetlo, samo malo porumeni.

Dok se kora peče napravite kremu.

Istucite žumanjke sa šećerom dok ne poblijede, učinite to u malom loncu koji može stati u drugi lonac.

U drugi lonac ulijte “dva prsta” i stavite na štednjak.

Zatim manji lonac s razmućenim žumanjcima stavite u drugi lonac i kuhajte oko 10-15 minuta.

Gotovo je kad se sav šećer otopi i mikserom povlačite po dnu ostavljajući trag za sobom.

Maknite s vatre da se ohladi.

Pečen i ohlađen kolač prerežite na tri jednaka dijela.

Za prvi kolač otopiti šećer i premazati.

Neka ne bude pregusto jer se onda kolač neće moći dobro rezati. Kad se stvrdne, možete napraviti rupu nožem, lagano “izgnječiti” tvrdi šećer.

Drugi kolač – na laganoj vatri otopiti čokoladu sa maslacem, maknuti sa vatre, dodati svježe mlijeko i miješati da se sjedini, pa rasporediti smjesu.

Za to vrijeme će se i krema ohladiti pa pjenasto umutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu pa dodati ohlađenu žumanjčano-čokoladnu kremu i sve umutiti.

Premažite kore kad se čokolada stegne. To možete učiniti tako da pleh stavite u frižider dok mutite fil.

Prva kora namazati filom, staviti drugu i takodje prekriti filom. Prekriti drugom korom, odozgo premazati preostali fil, pa ukrasiti po želji.

Tortu ukrasite otopljenom čokoladom ili je pospite mljevenim orasima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki