Recept za ukiseljene rajčice s dodatkom vrhova mrkve: okus koji se ne može usporediti s ničim

Nudimo izvrstan recept za ukiseljene rajčice s dodatkom vrhova mrkve.

Ispada vrlo ukusan zalogaj, u originalnoj mekoj i slatkoj marinadi.

Obitelj će biti zadovoljna novim pripravkom.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online izdanje BelNovosti, podijelila je recept.

Sastojci

Svježe rajčice;
Vrhovi mrkve 10 grana;
Crni papar u zrnu 10 kom .;
Voda za piće 5 l.;
Šećer u prahu 20. stoljeća. l.;
Kamena sol 4 žlice. l.;
Prehrambeni ocat 9% 23 žlice. l.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Način kuhanja

Pripremite četiri staklene posude od 3 litre.

Operite ih i sterilizirajte.

Operite male rajčice zajedno sa začinskim biljem i pustite da se ocijedi višak vlage.

Na dno staklenki poslažite vrhove mrkve i zrna papra, na vrh poslažite rajčice, birajte mesnate i jake.

Da biste napravili marinadu, otopite ocat, sol i šećer u vodi. Dalje, trebate uliti rajčice u staklenke, pokriti ih poklopcem i staviti ih u veliki lonac za sterilizaciju u vodenoj kupelji.

Sterilizirajte staklenke nakon ključanja vode u loncu 12-17 minuta.

Zatvorite ih poklopcima, zatim ih preokrenite i pokrijte dekom te ostavite da se ohlade, nakon što ih prekrijete dekom.

Zatim prenesite limenke za konzerviranje u podrum, podrum ili staju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki