Zagreba Lajfhaki

Rijetko tko kuha tikvice na ovaj način: nijedna tikvica neće propasti – sačuvajte recept

Tikvice se ne mogu samo pržiti i pirjati, već se mogu dodati i kotletima od povrća.

Recept za ukusne kotlete od povrća s tikvicama ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako kuhati kotlete od povrća s tikvicama

Za 300 grama tikvica potrebno vam je: dva jaja, 100 grama sira, 200 grama krompira, 100 grama mrkve, 1-2 češnja češnjaka, 30 grama mladog luka, 3 pune žlice brašna, 5-6 žlica krušnih mrvica, sol i papar – po ukusu.

Tikvicu, krumpir i mrkvu naribajte na krupnije ribež. Tikvicu i krumpir ocijedite i pomiješajte s mrkvom.

Posolite, dodajte brašno i jaja, promiješajte, ostavite 10 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte ribani sir, češnjak i mladi luk, promiješajte, oblikujte kotlete.

Uvaljati u prezle i pržiti na srednjoj vatri bez poklopca.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati patlidžane s mljevenim mesom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version