S čime poslužiti šišmiš: samo ne s kečapom ili majonezom

Šiški kebab nije uobičajeno poslužiti s krumpirom, kašom ili tjesteninom. Kažu da to nije baš dobro za probavu, a takav prilog jednostavno ne dopušta uživanje u okusu mesa.

Stoga se uz kebab poslužuje svježe povrće, začinsko bilje ili umaci, ali ne nužno i kečap.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti slano predjelo od rajčice za roštilj.

Potreban:

  • rajčice (male) – 500 g;
  • bosiljak (svježi) po ukusu;
  • mozzarella – 150 gr;
  • sol, crni papar na okus;
  • origano – prstohvat;
  • češnjak – 2-3 režnja;
  • soja umak – 1 žlica. l.;
  • biljno ulje – 1 tbsp. l.

Kako kuhati

1. Za ovaj recept bolje je koristiti male rajčice. Najbolja je sorta trešnje. Voće narežite na četvrtine, a ono jako sitno na pola.

2. Provucite češnjak kroz tisak i nasjeckajte zelje.

Hrana
Fotografija: © Belnovosti

3. Povrće i začinsko bilje prebacite u zdjelu za salatu, dodajte začine po popisu i nasjeckani češnjak. Sve prelijte umakom i biljnim uljem.

Pustite da malo odstoji, promiješajte i poslužite. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli što kuhati od crvenog ribiza.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki