Šiški kebab nije uobičajeno poslužiti s krumpirom, kašom ili tjesteninom. Kažu da to nije baš dobro za probavu, a takav prilog jednostavno ne dopušta uživanje u okusu mesa.
Stoga se uz kebab poslužuje svježe povrće, začinsko bilje ili umaci, ali ne nužno i kečap.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti slano predjelo od rajčice za roštilj.
Potreban:
- rajčice (male) – 500 g;
- bosiljak (svježi) po ukusu;
- mozzarella – 150 gr;
- sol, crni papar na okus;
- origano – prstohvat;
- češnjak – 2-3 režnja;
- soja umak – 1 žlica. l.;
- biljno ulje – 1 tbsp. l.
Kako kuhati
1. Za ovaj recept bolje je koristiti male rajčice. Najbolja je sorta trešnje. Voće narežite na četvrtine, a ono jako sitno na pola.
2. Provucite češnjak kroz tisak i nasjeckajte zelje.
3. Povrće i začinsko bilje prebacite u zdjelu za salatu, dodajte začine po popisu i nasjeckani češnjak. Sve prelijte umakom i biljnim uljem.
Pustite da malo odstoji, promiješajte i poslužite. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli što kuhati od crvenog ribiza.