S ovitkom ili bez: kako pravilno kuhati kobasice – greška koju čini 80% ljudi

Mnogi ljudi vole kobasice. Što ne voljeti: brzo se pripremaju, ukusni su i prilično zasitni.

Ali ono što je iznenađujuće je da ne znaju svi kako pravilno kuhati ovaj prehrambeni proizvod.

Dakle, još uvijek se vode rasprave o tome treba li skinuti ovojnicu prije stavljanja kobasice u kipuću vodu.

Iskusni kuhari kažu da nema potrebe uklanjati film prije kuhanja, inače bi kobasica mogla ponovno “isplivati” s vrlo pokvarenim izgledom.

kobasice
Fotografija: Pixabay

A to i nije tako loše. Postoji rizik da će kobasica kuhana bez omotača izgubiti svoju sočnost, što znači da ćete dobiti mnogo manje ukusan proizvod.

Inače, kobasice ne smijete prekuhati. Za njihovu pripremu dovoljno je pet minuta kipuće vode u posudi na vatri.

Stoga se preporuča da tek nakon kuhanja počnete s postupkom uklanjanja filma s kobasica.

Ranije smo govorili o tome kako pravilno kuhati kobasice.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki