Zagreba Lajfhaki

S ovitkom ili bez: kako pravilno kuhati kobasice – greška koju čini 80% ljudi

Mnogi ljudi vole kobasice. Što ne voljeti: brzo se pripremaju, ukusni su i prilično zasitni.

Ali ono što je iznenađujuće je da ne znaju svi kako pravilno kuhati ovaj prehrambeni proizvod.

Dakle, još uvijek se vode rasprave o tome treba li skinuti ovojnicu prije stavljanja kobasice u kipuću vodu.

Iskusni kuhari kažu da nema potrebe uklanjati film prije kuhanja, inače bi kobasica mogla ponovno “isplivati” s vrlo pokvarenim izgledom.

Fotografija: Pixabay

A to i nije tako loše. Postoji rizik da će kobasica kuhana bez omotača izgubiti svoju sočnost, što znači da ćete dobiti mnogo manje ukusan proizvod.

Inače, kobasice ne smijete prekuhati. Za njihovu pripremu dovoljno je pet minuta kipuće vode u posudi na vatri.

Stoga se preporuča da tek nakon kuhanja počnete s postupkom uklanjanja filma s kobasica.

Ranije smo govorili o tome kako pravilno kuhati kobasice.

Exit mobile version