Ovaj recept za domaću kremu je super ukusan, a najbolje od svega je što sve što vam treba za nju već imate u hladnjaku.
Potrebni proizvodi za krem sir:
3 šalice svježeg punomasnog mlijeka
3 žlice octa
2 prstohvata soli
1 žlica maslaca
Pogledajte više:
Način pripreme:
Ulijte svo mlijeko za krem sir u lonac, a zatim zakuhajte na srednje niskoj vatri. Miješajte nekoliko minuta, pa kada primijetite da se mlijeko lijepi za stijenke lonca, postupno dodajte ocat, polako miješajući. Pred kraj dodavanja octa smanjite vatru pa miješajte još par minuta dok se zgruš ne počne jasnije odvajati.
Ugasite vatru i poklopite lonac, a zatim ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Sir dobro procijedite, pritiskajući ga da potpuno iscijedi višak tekućine. Posolite, promiješajte, pa izblendajte (blendajte) krem sir zajedno sa maslacem 3-5 minuta.