Zagreba Lajfhaki

Salata “Gljiva Glade” sa šampinjonima, šunkom i korejskom mrkvom

Salata “Gljiva Glade” idealna je poslastica za svaki blagdanski stol. Proslava Nove godine nije iznimka, gdje će ukusno jelo ukrašeno šampinjonima postati rado viđen gost! Dodat će dašak raznolikosti uobičajenom jelovniku za ovaj blagdan. Uostalom, uz tradicionalna jela treba poslužiti nešto nestandardno, ali vrlo ukusno.

“Mushroom Glade” izgleda nevjerojatno elegantno. Svojim izvrsnim izgledom, salata podsjeća na davno ljeto, kada zelje i gljive divlje rastu. Bit će prekrasan kontrast s tradicionalnim za Novu godinu i. Gosti će biti oduševljeni lijepom, ukusnom i zadovoljavajućom salatom s korejskom mrkvom i šunkom!

Sastojci:

  • konzervirani šampinjoni – 150 g;
  • krumpir – 2 kom .;
  • “Korejska” mrkva – 100 g;
  • šunka – 200 g;
  • kiseli krastavci – 2-4 kom .;
  • tvrdi sir – 100-120 g;
  • majoneza – 150 g;
  • kopar i zeleni luk – 1 hrpa.

Priprema

Trebalo bi uzeti visokokvalitetne konzervirane šampinjone. Trebaju biti približno iste veličine i bez oštećenja na kapima.

Stavite gljive, noge prema gore, u bilo koju prikladnu posudu. Dno posude mora biti ravno kako bi naopako okrenuta salata imala pravilan oblik. Dno i stijenke posude za pripremu salate možete prvo obložiti prozirnom folijom. Ali čak i bez toga, salata je savršeno postavljena na jelo! Zatim treba nasjeckati mladi luk i grančice kopra te ih posuti između šampinjona.

Krumpir skuhajte dok ne omekša, ohladite, ogulite, a zatim naribajte na krupni ribež preko gljiva i začinskog bilja. Najbolje je krumpir skuhati unaprijed kako sastavljanje salate ne bi oduzelo puno vremena.

Podmažite površinu tankim slojem majoneze. „Proplanak s gljivama“ će ispasti sočan čak i bez velike količine majoneze.

Kiseli krastavci moraju se sitno nasjeckati i pažljivo staviti na vrh sloja majoneze. Ako su krastavci veliki, dovoljno je 1-2 komada.

Zatim nasjeckajte šunku i stavite je u zdjelu sa salatom.

Stavite mrkvu na korejski na vrh šunke i poravnajte je.

Premažite preostalom majonezom.

Tvrdi sir naribajte na krupnije ribež.

Stavite salatu u hladnjak na par sati. Za to vrijeme će se zasititi majonezom i neće biti problema prilikom okretanja na jelo.

Prekrasno blagdansko jelo je spremno! Dobar tek!

Exit mobile version