Zagreba Lajfhaki

Salata “Haringa ispod krznenog kaputa” – klasik novogodišnjeg stola!

Vrijeme je za vesele zimske praznike i zabavu. Ovo je pravo vrijeme da obradujete sebe i svoje najmilije ukusnom hranom. Za doček Nove godine možete pripremiti razne delicije, ali ne smijete zaboraviti ni tradicionalna jela! Na primjer, salata “Haringa ispod krznenog kaputa”. Sigurno svi znaju klasični recept za ovo jelo s jajima, krumpirom, mrkvom i ciklom. Jednostavna salata koja ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Ako je netko zaboravio klasični recept za slojevitu salatu, sada je vrijeme da osvježite pamćenje!

Mnogi ljudi povezuju Novu godinu ne samo s okićenim božićnim drvcem ili mirisnim mandarinama, već i s popularnom salatom pod nazivom “Haringa ispod bunde”. Stoga svakako mora ukrasiti svečanu gozbu.

Sastojci:

  • haringa (soljena ili ukiseljena) – 1 kom.;
  • kuhani krumpir – 1-2 kom .;
  • kuhana kokošja jaja – 3-4 kom .;
  • luk – 1 kom.;
  • kuhana mrkva – 1 kom .;
  • kuhana smeđa repa – 1 kom .;
  • majoneza – 150-200 g.

Recept

Da biste pripremili salatu “Haringa pod bundom”, morate uzeti veliku haringu. Ribu treba posoliti ili marinirati. Kožu treba odstraniti uzdužnim rezom duž grebena. Zatim morate ukloniti kosti i nasjeckati pulpu na male kockice. Stavite u ravnomjernom sloju u duboki tanjur.

Luk ogulite, nasjeckajte i prelijte kipućom vodom. To će pomoći ukloniti gorčinu koja je prisutna u njemu. Kada koristite plavi ili crveni luk, nije potrebno koristiti vruću vodu. Na ribu stavite sloj luka.

Ogulite par krumpira. Svako korjenasto povrće naribajte pomoću ribeža i stavite u zdjelu za salatu.

Nježno premažite majonezom. Da bi “Haringa pod bundom” bila prozračna, ne smijete prejako pritiskati žlicu prilikom podmazivanja.

Ogulite jaja i nasjeckajte ih pomoću ribeža. Stavite na prethodni sloj.

Salatu ponovno premažite majonezom.

Kuhanu mrkvu treba oguliti oštrim nožem. Zatim naribajte povrće i stavite ga u zdjelu za salatu.

Sada isto učinite s kuhanom ciklom.

Pokrijte vrh gusto s “Haringom ispod krznenog kaputa” s majonezom.

Tradicionalna novogodišnja salata je spremna! Dobar tek i ugodna gozba!

Exit mobile version