„Narukvica od nara” s piletinom je salata koja je ne tako davno došla na naše stolove, ali je već stekla ogromnu popularnost. To uopće ne čudi! Uostalom, salata je toliko ukusna i lijepa da lako postaje najvažniji ukras svakog praznika.
“Narukvica od nara” s orasima može se pripremiti i za posluživanje na novogodišnjem stolu. U ovoj čarobnoj noći izgledat će fantastično i činit će prekrasan kontrast sa svijetlim ukrasima i mandarinama koje su uvijek prisutne na ovom prazniku!
Mnoge domaćice također dodaju suhe šljive u “Narukvicu od nara”. Čini okus jela još dubljim i svjetlijim. Ovaj sastojak se može staviti na vrh pilećeg sloja.
Sastojci:
- Kuhana piletina – 200 g;
- kuhani krumpir – 2 kom .;
- kuhana jaja – 2 kom .;
- šipak (veliki) – 1 kom .;
- orasi – 50-80 g;
- kuhana mrkva – 1 kom .;
- majoneza – 200 g;
- sol – 1 prstohvat.
Kuhanje korak po korak
Prvo morate uzeti ravnu posudu i staviti obrnutu čašu u njenu sredinu. Prethodno skuhani krumpir oguliti i naribati na krupnije ribež. Smjesu staviti u obliku prstena oko čaše.
Premažite sloj krumpira malom količinom majoneze.
Oštrim nožem nasjeckajte orahe na sitne komadiće i pospite ih po vrhu. Ne morate uzimati previše orašastih plodova, inače će “preplaviti” cijeli okus salate.
Kuhanu piletinu rastavite na vlakna i pažljivo stavite oko čaše.
Piletinu je potrebno malo posoliti i malo namazati majonezom. Možete koristiti i malo mljevenog crnog papra kako bi salata bila ukusnija.
Prethodno skuhanu mrkvu naribajte na krupnije ribe i stavite u sljedeći sloj.
Tvrdo kuhana kokošja jaja također je potrebno naribati i staviti na sloj mrkve.
Površinu gusto premažite majonezom.
Kuhanu ciklu ogulite i naribajte.
Ciklu premažite debelim slojem majoneze i pospite sjemenkama nara. Što je šipak veći, to će salata “Narukvica od nara” biti ukusnija i ljepša.
Prekrasno novogodišnje jelo je spremno! Ugodan odmor!