Samo naribajte tikvicu i dodajte jaja: toliko je ukusna da ćete je raditi svaki dan

Ispostavilo se da možete skuhati pravo ukusno jelo od jedne tikvice i nekoliko sirovih jaja.

Recept je vrijedan pažnje za ljude koji su umorni od redovitih prženih tikvica i standardnih omleta.

Recept za nevjerojatno ukusno i prilično jednostavno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Recept za brz i ukusan omlet od tikvica

Naribati jednu tikvicu. Preporučljivo je koristiti onu stranu ribeža na kojoj se nalaze velike rupe u obliku suze.

Dobivenu masu stavite u duboku posudu, posolite (dovoljno je pola žličice začina) i ostavite pet minuta.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Temeljac od tikve pustit će sok. Potonji će se morati isušiti. Masu je možda potrebno istisnuti.

U dobivenu povrtnu bazu dodajte pet tučenih sirovih kokošjih jaja, kiselo vrhnje (2 žlice) i malo peršina.

Sadržaj posude temeljito promiješajte i ulijte u tavu. Posuđe treba unaprijed namazati maslacem i zagrijati.

Na dobiveni omlet možete staviti nasjeckanu rajčicu. Jelo treba posuti ribanim sirom.

Zatim zatvorite posudu poklopcem i smanjite vatru na minimum.

Nakon 8 minuta kulinarsko remek-djelo bit će spremno. Izvana jelo podsjeća na omlet ili pizzu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki