Ispostavilo se da možete skuhati pravo ukusno jelo od jedne tikvice i nekoliko sirovih jaja.
Recept je vrijedan pažnje za ljude koji su umorni od redovitih prženih tikvica i standardnih omleta.
Recept za nevjerojatno ukusno i prilično jednostavno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.
Recept za brz i ukusan omlet od tikvica
Naribati jednu tikvicu. Preporučljivo je koristiti onu stranu ribeža na kojoj se nalaze velike rupe u obliku suze.
Dobivenu masu stavite u duboku posudu, posolite (dovoljno je pola žličice začina) i ostavite pet minuta.
Temeljac od tikve pustit će sok. Potonji će se morati isušiti. Masu je možda potrebno istisnuti.
U dobivenu povrtnu bazu dodajte pet tučenih sirovih kokošjih jaja, kiselo vrhnje (2 žlice) i malo peršina.
Sadržaj posude temeljito promiješajte i ulijte u tavu. Posuđe treba unaprijed namazati maslacem i zagrijati.
Na dobiveni omlet možete staviti nasjeckanu rajčicu. Jelo treba posuti ribanim sirom.
Zatim zatvorite posudu poklopcem i smanjite vatru na minimum.
Nakon 8 minuta kulinarsko remek-djelo bit će spremno. Izvana jelo podsjeća na omlet ili pizzu.