Zagreba Lajfhaki

Samo tako možete pripremiti sarmice – i onda će biti ukusne: 3 komponente nevjerojatnih sarmica

Punjene sarme vole ne samo odrasli, već i djeca. Ali najčešće djeca radije jedu nadjev, ostavljajući list kupusa netaknut na tanjuru.

No, ako se poslužite preporukama stručnjakinje mrežnog izdanja BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, možete biti sigurni da će ih i najizbirljiviji hirovi u tren oka pomesti.

Izbor kupusa

Najbolji izbor je mladi kupus sa svojim nježnim, sočnim i ukusnim listovima. Ali ako imate problema s pronalaskom pravog sastojka, pokušajte ga zamijeniti kineskim kupusom.

Ako usprkos svemu više volite bijeli kupus u sarmicama, odaberite pravu vilicu – neka bude okrugla ili malo izdužena.

Punjenje

Najukusniji kupus su punjeni mljevenim mesom od svinjskog ili goveđeg mesa.

Fotografija: © Belnovosti

Još jedna važna komponenta je riža: preporuča se prethodno skuhati do pola kuhanja kako kasnije ne bi škripala na zubima. Ako još niste probali, sada je vrijeme da u svoje krpice uključite povrće: ljeti su prikladne zrele rajčice ili tikvice, a zimi i proljeće dodajte više mrkve i luka.

Umak

Kupus ne morate pirjati u vodi, već u umaku – možete odabrati rajčicu, kiselo vrhnje ili kombiniranu opciju, koja će jelu dati posebnu aromu i nezaboravan okus.

Ranije smo vam rekli kako ukusno ukiseliti tikvice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version