Mnogi ljudi nikada ne uspiju skuhati pahuljasti omlet.
No postoji jedan mali trik koji će jelo svakako učiniti prozračnim.
Dakle, bjelanjke je potrebno odvojiti od žumanjaka i dobro istući.
Dobit ćete “oblak” iz kojeg će nastati najfinije jelo pod nazivom “omlet-soufflé”.
Stručnjakinja u području kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarica četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, ispričala je kako pripremiti ovu deliciju.
Omlet-soufflé recept
Uzmite dva kokošja jaja. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Posudu sa žutim dijelom proizvoda za sada ostavite sa strane.
Ali bjelanjcima dodajte jednu žličicu šećera u prahu.
Istucite ovu viskoznu masu. Ali ne pjenjačom. Morate koristiti mikser.
Proces se mora nastaviti sve dok se ne pojavi prilično gusta zračna masa sa stabilnim vrhovima.
Vratiti u žumanjke. Posolite ih i izbijte vilicom.
Zatim sjedinite bijelu i žutu masu. Izmiješajte dobivenu bazu, ali vrlo pažljivo.
Kao rezultat, dobit ćete smjesu koju je potrebno prebaciti u zagrijanu tavu, u koju je prethodno uliveno malo biljnog ulja.
Napunjenu posudu pokrijte poklopcem, smanjite vatru i pričekajte 4 minute.
Zatim skinite poklopac, okrenite omlet, vratite poklopac na mjesto i zagrijte jelo još par minuta.
Ukupno trajanje izrade jela bit će oko 10 minuta.
Bit ćete ugodno iznenađeni nježnošću i prozračnošću gotovog omleta.
Ranije su gurmanima govorili kako kuhati piletinu na židovski način.