Zagreba Lajfhaki

Savršen preljev za okrošku: evo kako hladnu juhu učiniti mnogo ukusnijom – kulinarski trik

Stiglo je vruće razdoblje. Tijekom ljeta mnogi ljudi mijenjaju svoje prehrambene navike.

Jelo okroška posebno je popularno u ljetnim mjesecima.

Hladna juha je dobra jer utažuje glad i prilično je osvježavajuća.

Ali kako okroshku učiniti što ukusnijom? Ispostavilo se da primarnu pažnju treba posvetiti ne tekućini (kefir ili kvas), pa čak ni glavnim sastojcima (jaja, kobasica, povrće).

Tajna nevjerojatno ukusne juhe je… preljev.

Fotografija: © Belnovosti

Njezin recept podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako napraviti savršen preljev za okroshku

Prvo morate pomiješati kiselo vrhnje i majonezu. Omjer komponenata tendera po volumenu trebao bi biti približno jednak.

U dobivenu smjesu dodajte naribani žumanjak i malo senfa.

Za 100 grama mješavine kiselog vrhnja i majoneze trebala bi biti dva žumanjka i 1 žličica. komponenta senfa. Smjesu temeljito promiješajte.

Postoji važna točka. Dakle, čudno, pripremljeni preljev treba dodati prvi: prije povrća i mesa, a još više prije kvasa ili kefira.

Smjesu umaka treba staviti na dno posude u kojoj planirate pripremiti okroshku.

I tek nakon toga možete sipati nasjeckano povrće i kobasicu u istu posudu, a zatim uliti tekućinu.

Prethodno je predstavljen recept za klasični uzbečki pilav.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version