Sendviči s crvenim kavijarom za blagdanski stol: najbolji recepti!

Sendviči s crvenim kavijarom nezaobilazna su poslastica na novogodišnjoj gozbi. Čak i ako obitelj ne kupuje često ovaj proizvod, sigurno će za ovaj blagdan kupiti staklenku ribljih jaja. Kako ne pogriješiti s izborom pri kupnji i pripremiti originalan, lijep i ukusan, raspravljat ćemo u ovom članku.

Kako odabrati?

Crveni kavijar na policama trgovina dolazi od 8 vrsta riba iz obitelji lososa. Proizvod se razlikuje po veličini jaja. Ako krenete od najmanje prema najvećoj, vrste riba će biti poredane sljedećim redoslijedom: sockeye losos, char, pastrva, ružičasti losos, coho losos, losos, atlantski losos, Chinook losos. Najčešći kavijar je ružičasti losos.

Kako ne biste pogriješili s izborom, prilikom odabira ovog proizvoda prije svega morate obratiti pozornost na:

  1. Do kontejnera. Bolje je kupiti u staklenoj posudi, koja vam omogućuje da vidite jaja. Lim mora biti bez nedostataka (udubljenja ili ispupčenja). Ako se prilikom mućkanja čuje grgljanje, onda je unutra puno tekućine i oštećenih jaja.
  2. Na podatke na etiketi. Svakako biste trebali pogledati zemlju podrijetla, datum isteka, dostupnost GOST-a i sastav. Što je detaljnije opisano, to bolje. U idealnom slučaju, staklenka bi trebala sadržavati samo kavijar i sol, mala količina biljnog ulja je prihvatljiva.
  3. Do mjesta gdje je proizvod pohranjen na prodajnom mjestu. U trgovini se može čuvati samo u hladnjaku, čija temperatura ne prelazi -5 ° C.

Osnovne opcije

Kako bi novogodišnji sendviči ispali ne samo lijepi i ukusni, već i da mala jaja izgledaju sjajno kada se poslužuju, morate pažljivo odabrati bazu. Domaćice su ovdje vrlo sretne, jer postoji mnogo takvih opcija.

bijeli kruh

Sendviči se mogu napraviti od pravokutne štruce tostiranog kruha ili hrskavog francuskog bageta. Kako biste bili sigurni da su kriške jednolike, bolje je kupiti narezani kruh ili ga sami pažljivo rezati nožem za kruh i pilom. Komadi ne smiju biti preveliki.

Crni kruh

Crni ili raženi kruh zdraviji je od bijelog jer sadrži četiri puta više vitamina od bijelog kruha i niži glikemijski indeks, što daje dulji osjećaj sitosti.

Inače, oni koji nisu imali vremena još uvijek mogu koristiti sustav našeg nutricionista, radi tijekom cijele godine.

Kriške kruha za sendviče ne mogu se rezati na standardne kriške, ali uz pomoć, na primjer, metalnih reznica, možete im dati kovrčavi oblik, dobivajući prekrasne sendviče u obliku srca.

Čips

Široki, plosnati čips, veličine manjeg sendviča, prikladan je kao osnova za međuobrok. To može biti kupovni proizvod ili domaći proizvod. Nadjev treba dodati u čips neposredno prije posluživanja kako se ne bi nakvasio.

Čips i kruh od cjelovitih žitarica

Pristalice pravilne prehrane mogu proslaviti Novu godinu uz “prave” sendviče. Da biste to učinili, trebali biste uzeti kruh od cjelovitih žitarica ili hrskavi kruh kao osnovu međuobroka. Za sendviče možete odabrati bilo koji kruh po svom ukusu: riža, raž, heljda, zobena kaša itd.

Tartlete

Male košarice od prhkog ili beskvasnog tijesta (tartlets) također su prikladne za pripremu grickalica. Možete ih kupiti u trgovini ili pripremiti sami. U drugom slučaju moguće je pratiti kvalitetu proizvoda uključenih u test. Što se serviranja tiče, to je kao s čipsom: nadjev se stavlja neposredno prije konzumiranja.

Krekeri

Krekeri su idealna baza za sendviče, čija priprema neće trajati više od četvrt sata. Kolačiće za užinu za novogodišnji stol treba odabrati neutralnog okusa ili slanog, pravokutnog (“sendvič”) oblika. Budući da su kolačići tanki, možete eksperimentirati ne samo s nadjevima, već i s brojem slojeva u sendviču.

Tradicionalni dodatak

Uz jednu od osnovnih opcija za predjelo i sam crveni kavijar, trebat će vam dodatni proizvodi koji će vam pomoći da sve spojite. U pripremi se najčešće koriste sljedeći dodatni sastojci:

  • maslac – da se ne mrvi, već da se lako maže po sendviču, treba ga par sati ranije izvaditi iz hladnjaka i ostaviti na kuhinjskom stolu;
  • krem sir (krem sir, skuta) – sljedeće se sorte smatraju najpopularnijim i prikladnim za sendviče: Philadelphia, mascarpone i feta;
  • masline – koristi se samostalno, kao ukras ili u obliku paste (namaza) u kombinaciji s drugim sastojcima;
  • limun – dodajte ga u umjerenim količinama, prskajući sendvič svježe iscijeđenim sokom ili kao prozirni tanjur, kako ne biste poremetili okus ribljeg proizvoda.
  • zelenilo – ne samo da će dodati svježu notu okusu i mirisu zalogaja, već će i jelo učiniti svečanijim.

Recepti za novogodišnje sendviče s crvenim kavijarom

Sljedeći izbor recepata s fotografijama detaljno opisuje i pokazuje kako međusobno kombinirati proizvode kako biste dobili ukusan i lijep zalogaj za novogodišnji stol.

Sendvič s maslacem i limunom

Ovo je klasična verzija novogodišnjeg zalogaja za koji će vam trebati:

  • francuski baguette ili bijela štruca;
  • maslac;
  • limun;
  • kavijar;
  • peršin.

priprema:

  1. Baguet ili štrucu narežite na tanke ploške, svaku namažite maslacem.
  2. Limun operite i zajedno s korom nasjeckajte na tanke (skoro prozirne) polukrugove.
  3. Na namašteni komad kruha stavite s jedne strane krišku limuna, a s druge strane kavijar. Ukrasite grančicom svježeg peršina.

Na crnom kruhu sa sirom i začinskim biljem

Popis potrebnih sastojaka:

  • Raženi kruh;
  • krem sir ili mekani svježi sir;
  • peršin i kopar;
  • crveni kavijar od lososa;
  • sol.

Redoslijed radnji:

  1. Za namaz pomiješajte sitno nasjeckano začinsko bilje, sir (svježi sir) i sol. Sve dobro promiješajte dok ne postane glatko.
  2. Raženi kruh narežite na tanke trokute, svaki premažite sirnim namazom, a po vrhu rasporedite riblji proizvod.

Palačinke rolice

Podlogu za palačinke za ovo predjelo možete pripremiti unaprijed, zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak, a neposredno prije posluživanja narezati i pripremiti. Za pripremu će vam trebati:

  • tanke palačinke od jaja (možete ih ispeći po svom najuspješnijem receptu);
  • topljeni sir;
  • majoneza;
  • Crveni kavijar;
  • peršin ili kopar za ukras.

Napredak:

  1. Topljeni sir narendati na najsitnije rende i sjediniti sa majonezom. Dio dobivene mase odvojiti sa strane, a ostatak rasporediti po palačinkama.
  2. Svaku namazanu palačinku čvrsto zarolati u roladu. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
  3. Pripremljene rolice narežite na velike komade i stavite ih prerezanom stranom prema gore na tanjur za posluživanje. Na vrh stavite sirni namaz, kavijar i začinsko bilje.

Neobično posluživanje na palačinkama i kruhu

Od sendviča možete napraviti cijelu kompoziciju na tanjuru, za što vam je potrebno samo:

  • crni kruh;
  • palačinke;
  • kremasti sir;
  • zelenilo;
  • kavijar.

Priprema korak po korak:

  1. Kruh narežite na tanke pravokutne komade. Pomoću vrećice s nazubljenim vrhom izvucite krem ​​sir na vrh.
  2. Palačinke namažite sirom, zarolajte i izrežite na komade. Na tanjur naizmjenično stavljajte komade palačinke prerezanom stranom prema gore i pravokutnike kruha.
  3. Na palačinke i kruh stavite kavijar, a tanjur ukrasite začinskim biljem.

Neobično predjelo sa preljevom od začinskog bilja

Sastav ovog predjela je vrlo jednostavan, ali svojim originalnim dizajnom odmah ističe na blagdanskom stolu. Za pripremu ovih sendviča potrebno je pripremiti:

  • bijela rezana štruca;
  • krem sir ili maslac;
  • zelje kopra;
  • Crveni kavijar.

Algoritam kuhanja:

  1. Metalnim rezačem ili čašom s tankim stijenkama izrežite krugove od kriški bijele štruce.
  2. Komade izrezane od mrvica namažite maslacem ili sirom odozgo i sa strane.
  3. Zelenje sitno nasjeckajte i njime pospite stranice sendviča. Na vrh lijepo stavite jaja.

Volovanci

Za pripremu vol-au-vents (male francuske košarice od lisnatog tijesta) s nadjevom trebat će vam sljedeći sastojci:

  • polugotovo lisnato tijesto;
  • jaje;
  • Philadelphia sir;
  • Crveni kavijar.

Koraci pripreme:

  1. Razvaljajte tijesto u sloj debljine 3-4 mm, čašom izrežite krugove. Čašom izrežite sredine pola krugova.
  2. Stavite krugove na lim za pečenje, namažite ih razmućenim jajetom, na vrh poslažite krugove s izrezanom sredinom, ponovno premažite jajetom.
  3. Pecite komade na 200 stupnjeva do lijepe zlatne boje (15-20 minuta). Izvadite iz pećnice i ohladite.
  4. Potom košarice napunite sirom, a na vrh narančastim ribljim okruglicama i ukrasite predjelo začinskim biljem.

S tvrdim sirom

Često za blagdanska jela veliku ulogu ne igra sastav, već izvorna prezentacija. Dakle, za neobične sendviče od jednostavnih sastojaka trebate uzeti:

  • bijeli tost kruh;
  • tvrdi sir;
  • crveni kavijar

Kako to učiniti:

  1. Kruh narežite na ploške, a sir na tanke ploške.
  2. Izrezivačem ili nožem i šablonom iz svake ploče sira izrežite božićno drvce.
  3. Na krišku kruha stavite stablo sira i kavijar. Učvrstite tako da kruh i sir usitnite ražnjićem.

Moglo bi vas zanimati.

Snack “Trešnja”

Da biste stvorili svijetlu gastronomsku mrtvu prirodu od jednostavnih proizvoda, trebat će vam:

  • Bijeli kruh;
  • kavijar;
  • maslac;
  • svježi peršin.

Redoslijed rada:

  1. Narezani kruh premažite maslacem.
  2. Čajnom žličicom na vrh stavite dvije “trešnje” crvenog kavijara, a između njih grančicu zelenila i predjelo je gotovo.

Sa škampima na tartletima

Da biste poslužili crveni kavijar u tartletima, morate pripremiti sljedeće proizvode:

  • male tartlete od prhkog tijesta;
  • svježi sir;
  • škampi;
  • Crveni kavijar;
  • zelje za ukras.

Pripremite na sljedeći način:

  1. Škampe skuhati, ohladiti i odstraniti glavu i ljusku.
  2. Tartlete napunite skutom.
  3. Na vrh stavite dva repa kozica u obliku srca, sredinu napunite kavijarom, dodajte malo svježeg začinskog bilja za ukras.

A ovdje smo prikupili i druge! Uvjerite se sami!

Predjelo od crnog kruha s crvenom ribom i zelenim lukom

Ovi sendviči sadrže sljedeće sastojke:

  • crni kruh;
  • crvena riba;
  • svježi sir;
  • Crveni kavijar;
  • perje zelenog luka.

Redoslijed kuhanja:

  1. Izrežite krugove od narezanog crnog kruha. Crvenu ribu narežite na kriške veličine komadića kruha.
  2. Na kruh stavite krišku crvene ribe i na vrh žličicom ili slastičarskom vrećicom stavite malo skute.
  3. Predjelo završite kavijarom i dva mladog luka.

Sendviči za volumen

Za prekrasnu poslasticu koja podsjeća na male jedrilice trebat će vam:

  • baget;
  • maslac;
  • kavijar;
  • limun;
  • masline;
  • zelenilo.

Upute za kuhanje:

  1. Baguetu narežite na kriške, premažite maslacem i kavijarom.
  2. Stavite krišku limuna i maslinu na ražanj. Umetnite dobivenu strukturu u sendvič i ukrasite začinskim biljem.

Na tostu s jajetom

Za novogodišnju poslasticu na hrskavom tostu trebate uzeti:

  • tost kruh;
  • kuhano jaje;
  • majoneza;
  • Crveni kavijar;
  • limun;
  • zelenilo.

Kako kuhati:

  1. Prepecite kriške kruha u tosteru ili aparatu za sendviče.
  2. Naribajte jaje na najsitnije ribež i pomiješajte s malo majoneze. Dobivenom smjesom namažite tost.
  3. Zatim rasporedite jaja. Ukrasite predjelo malom kriškom limuna i začinskim biljem.

Nakon što je usvojila nekoliko recepata za sendviče, domaćica uvijek može brzo napraviti ukusan zalogaj ne samo za Novu godinu, već i za bilo koji drugi praznik. Također se ne biste trebali bojati eksperimentirati, kombinirajući proizvode po svom ukusu, počevši od predloženih opcija.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki