Zagreba Lajfhaki

Sendviči s papalinama za Novu 2024. godinu – 20 najukusnijih foto recepata

Sendviči s papalinama jednostavan su, ali vrlo ukusan međuobrok. Budući da se male zlatne ribice slažu s brojnim namirnicama, sendviče možete pripremiti s crnim ili bijelim kruhom, raznim povrćem, sirevima i namazima. Veliki broj recepata s različitim mogućnostima kuhanja omogućuje vam da ih pronađete.

Na tostu od češnjaka od raženog kruha

Iako je predjelo jednostavno za napraviti, svidjet će se ne samo ljubiteljima pikantnih gastronomskih senzacija s češnjakom. Za pripremu će vam trebati:

  • 8 kriški raženog kruha;
  • 8 kom. papaline u ulju;
  • 60 ml biljnog ulja bez mirisa;
  • 6 češnja češnjaka;
  • krupna sol i svježi kopar – po ukusu.

Redoslijed radnji:

  1. Ulijte ulje u manju posudu i polovicu češnjaka protisnite kroz prešu, sve promiješajte i ostavite 20-30 minuta.
  2. Svaku šnitu kruha prepolovite po dužini tako da na nju stane jedna riba.
  3. U tavu ulijte ulje natopljeno aromom češnjaka, dobro zagrijte i u njemu ispecite kruh.
  4. Gotove krutone stavite na papirnate ubruse da upiju višak ulja i pospite krupnom soli.
  5. Kad se komadići kruha ohlade, na njih stavite zlatnu ribicu, stručak kopra i mali komadić češnjaka.

S papalinama i avokadom

Ovo su novi sendviči, ali ne samo da imaju ukusan izgled, već i izvrstan okus zahvaljujući originalnoj kombinaciji proizvoda. Za pripremu ove grickalice trebat će vam:

  • 8 kriški kruha;
  • 200 g papalina;
  • 1 avokado;
  • 2 srednje slatke i kisele zelene jabuke;
  • 20 ml maslinovog ulja;
  • 20 g zelenog luka;
  • 15 ml balzamičnog octa;
  • sol papar.

Napredak:

  1. Smeđe kriške kruha u suhoj tavi, u tosteru ili pećnici. Dok su još vrući prijeći preko njih silikonskom četkicom umočenom u ulje.
  2. Avokado prerežite po dužini, izvadite košticu i svaku krišku nasjeckajte na 16 kriški.
  3. Svaku jabuku ogulite, prepolovite, izrežite sjemenku i svaku jabuku narežite na 8 tankih kriški.
  4. Na kruh naizmjenično stavite 4 kriške avokada i jabuke. Posolite i popaprite, na njih poslažite papaline i pospite nasjeckanim perjem luka.

S papalinama, rajčicom, jajetom i limunom

Da biste pripremili ne samo ukusne, već i lijepe sendviče s papalinama za Novu godinu, trebate uzeti:

  • 1 francuski baget;
  • 190 g papalina;
  • 2 jaja;
  • 150 g rajčice;
  • ½ limuna;
  • 30 g majoneze;
  • svježi peršin – za posluživanje.

Kako kuhati:

  1. Pretvorite baguette u lijepe komade dijagonalnim rezom i malo ih zapecite u pećnici. Tvrdo skuhajte jaja.
  2. Jaja i rajčice narezati na ploške, limun na polukrugove.
  3. Rumene krutone namažite majonezom, na vrh stavite krišku rajčice, jaje i krišku limuna, a na njih papalinu. Gotove sendviče ukrasite peršinom.

Tostovi s papalinama, povrćem i jajima

Ako nakon kuhanja ostane nekoliko kuhanih jaja, možete ih baciti na posao tako da pripremite jednostavan, ali ukusan zalogaj. Omjeri svih sastojaka bit će sljedeći:

  • 4 kriške bijelog kruha;
  • 2 tvrdo kuhana jaja;
  • 100 g rajčice;
  • 100 krastavaca;
  • 180 g papalina;
  • 55 g majoneze;
  • 2 režnja češnjaka;
  • kopar, bijeli i crni sezam.

priprema:

  1. Oblikujte kruh kao na slici i pržite u tavi bez ulja.
  2. Provucite jaja kroz sitno ribež. Krastavac nasjeckajte na tanke ploške, a rajčicu na ploške.
  3. Na svakom pripremljenom komadu prženog kruha nacrtajte mrežu majonezom i sakrijte je iza strugotina jaja.
  4. Zatim na vrh lijepo rasporedite papaline, krastavac i rajčicu. Ukrasite začinskim biljem i sjemenkama sezama.

Sendviči s crnim kruhom i papalinama

Ovo jednostavno predjelo domaćicama je poznato još iz vremena SSSR-a, a i sada leti s novogodišnjeg stola u tren oka. Da biste to učinili, morate uzeti:

  • 1 štruca crnog kruha;
  • 200 g papalina u ulju;
  • 2 kokošja jaja;
  • 1 svježa rajčica;
  • 30 ml biljnog ulja;
  • 30 ml majoneze;
  • 2 režnja češnjaka;
  • zelenilo.

Način kuhanja:

  1. Štrucu oštrim nožem spljoštite na kriške koje dijagonalno prepolovite. Dobivene komade popržite na ulju i vruće naribajte izrezanim režnjem češnjaka.
  2. Skuhajte tvrdo kuhana jaja, naribajte ih i pomiješajte s majonezom. Rajčicu narežite na polukrugove.
  3. Namažite kruton pastom od jaja i majoneze, stavite rajčicu, ribu i začinsko bilje.

Sendviči sa papalinama i pečenim jajima

Da biste napravili tako jednostavan, ali vrlo ukusan zalogaj, za 8 porcija trebat će vam:

  • 8 kriški kruha;
  • 4 jaja;
  • 8 listova zelene salate;
  • 150 g papalina;
  • 40 g maslaca;
  • 15 ml biljnog ulja;
  • 1 režanj češnjaka;
  • sol, papar, začinsko bilje.

Redoslijed rada:

  1. Salatu isperite hladnom tekućom vodom i stavite na ručnik da se lišće osuši.
  2. U tavi zagrijte biljno ulje. Režanj češnjaka narežite na nekoliko dijelova i popržite, zatim ga izvadite i izvadite.
  3. Jaja razbijte u dublju zdjelu, posolite i popaprite, malo umutite dok ne postane glatko i ulijte u tavu na vruće ulje od češnjaka. Pržite, snažno miješajući kako bi masa imala vremena da se stegne.
  4. Kriške kruha namažite maslacem, pa na svaku stavite list zelene salate, a na njega pečena jaja i papaline. Po vrhu pospite malo nasjeckanog začinskog bilja.

Predjelo sa sirom i papalinama za Novu 2024

Za ove sendviče bolje je uzeti kruh s korijanderom kao bazu, ali ako to nije dostupno, možete ga zamijeniti Borodino kruhom. Omjeri svih potrebnih sastojaka bit će sljedeći:

  • 8 kriški kruha;
  • 16 spratin;
  • 1 rajčica;
  • 120 g tvrdog sira;
  • 50 g majoneze;
  • 10 g češnjaka;
  • zelje – za ukras.

Način kuhanja:

  1. Sir naribajte na sitno ribež, protisnite češnjak u njega kroz prešu i začinite majonezom. Rajčicu narežite na ploške. Zelje operite i osušite.
  2. Kruh narežite dijagonalno na trokutaste ploške, namažite ih pastom od sira i češnjaka, na to stavite plošku rajčice i papalinu. Kuhanje završite grančicom kopra.

Recept s palačinkama od jaja i krastavaca

Ova verzija sendviča s papalinama razlikuje se od prethodnih po tome što se u receptu koriste jaja. Ne kuhaju se i ne prže, od njih se prave palačinke. Za pripremu ove grickalice trebat će vam:

  • 1 štruca tost kruha;
  • 3 jaja;
  • 60 ml mlijeka;
  • 1 konzerva papalina;
  • sol papar;
  • 1 svježi krastavac.

Redoslijed rada:

  1. Pripremite i zagrijte dvije tave: jednu s neprijanjajućom oblogom, a drugu na roštilju.
  2. Umutiti jaja s mlijekom, soli i začinima.
  3. Zatim na grill tavi s jedne strane ispecite ploške tost kruha, zatim neprženu stranu umočite u smjesu od jaja i s te strane pecite u drugoj tavi.
  4. Nakon toga preostaje samo na pripremljene ploške poslagati papaline i kriške krastavca.

Krutoni od češnjaka od bijelog kruha sa papalinama

Najčešće se sendviči s papalinama rade od borodinskog ili drugog crnog kruha, ali ispadaju ukusni i na kriškama pšeničnog brašna. Za ovu opciju morate pripremiti:

  • 1 štruca narezanog tost kruha;
  • 140 g papalina;
  • 1 krastavac;
  • 50 ml biljnog ulja;
  • 2-3 češnja češnjaka;
  • sol, začini i bilje.

Koraci kuhanja:

  1. U biljno ulje protisnite češnjak kroz prešu, dodajte začine, promiješajte i ostavite neko vrijeme da ulje upije sve arome.
  2. Silikonskom četkicom namažite komade kruha i stavite ih peći na rešetku dok ne porumene.
  3. Na pripremljene krutone stavite nekoliko riba i krišku krastavca. Prije posluživanja na novogodišnjem stolu, pospite sitno nasjeckanim začinskim biljem.

Jednostavni sendviči sa papalinama

Kruh za međuobroke nije potrebno termički obrađivati, a možete ga brzo napraviti i bez toga. Da biste to učinili, morate uzeti:

  • 1 štruca bijelog kruha;
  • 1 konzerva papalina;
  • 2-3 kisela krastavca;
  • 2-3 kuhana jaja;
  • majoneza – po ukusu.

Priprema korak po korak:

  1. Krastavce i jaja narežite na ploške.
  2. Narezane kriške kruha premažite finom mrežicom majoneze, na to stavite krug jaja i krastavca, a na njih papaline. Jednostavno predjelo za blagdanski stol je spremno.

Novogodišnje predjelo sa svježom mrkvom i papalinama

Za pripremu ukusnih i sočnih sendviča sa papalinama i svježom mrkvom potrebno je pripremiti:

  • 1 Borodino kruh;
  • 1 limenka papaline;
  • 100 g svježe mrkve;
  • 2 režnja češnjaka;
  • 40 g majoneze;
  • sol, začini i grančice kopra za ukrašavanje.

Kako kuhati:

  1. Oguljenu mrkvu i režnjeve češnjaka propasirajte kroz sitno ribež. Povrće lagano posolite i popaprite te začinite majonezom.
  2. Kruh narežite na pravokutne kriške, svaku premažite slojem namaza od mrkve, na njih stavite papaline i grančicu kopra.

Sa crvenim lukom i svježim krastavcem

Ovi novogodišnji sendviči 2024. uključuju luk od crvene salate. Po želji okus joj se može ublažiti kratkim mariniranjem u mješavini vode i octa.

Popis sastojaka:

  • 1 narezana štruca;
  • 1 konzerva brašna;
  • 1 kuhano kokošje jaje;
  • 2 svježa krastavca;
  • 50 g krem ​​sira;
  • 1 glavica crvenog luka.

Pripremite na sljedeći način:

  1. Kriške štruce zapecite u suhoj tavi, bolje je koristiti grill tavu.
  2. Ogulite luk i jaje, narežite na tanke ploške.
  3. Pripremljene komade štruce namažite kremom od sira (umjesto toga možete koristiti maslac ili majonezu). Zatim rasporedite krug jaja, luk i nekoliko papalina.
  4. Predjelo završite dugom tankom trakom svježeg krastavca, uvijenom spiralom i zelenim listićima (peršin, bosiljak).

Sendviči s poširanim jajetom, avokadom i papalinama

Ovaj recept možemo nazvati novogodišnjom varijantom jaja Benedict za pristaše pravilne prehrane. Naravno, bit će teško pripremiti takvo predjelo za veliku tvrtku, ali za slavlje u krugu obitelji sasvim je pravo.

Popis komponenti snacka:

  • 2 jaja;
  • 2 kriške beskvasnog kruha od cjelovitog zrna;
  • 1 avokado;
  • papaline i zelje.

Kako to učiniti:

  1. Stavite malu posudu s vodom na vatru dok ne zakipi. U međuvremenu ogulite i narežite avokado na tanke ploške, stavite ih na šnite kruha, a na vrh stavite papaline.
  2. Kipuću vodu malo posolite, promiješajte žlicom u obliku lijevka, razbijte jaje i kuhajte 2 minute. Upotrijebite šupljikavu žlicu da izvadite jaje na sendvič i ponovite s drugim.

Prije posluživanja ukrasite svježom potočarkom ili drugim začinskim biljem.

Ukusni sendviči sa papalinama i topljenim sirom

Da biste pripremili takav zalogaj za Novu godinu, prvo morate kupiti:

  • 1 kruh od raženog brašna;
  • 1 konzerva papalina;
  • 1-2 mala svježa krastavca;
  • 100 g prerađenog sira;
  • 1-2 češnja češnjaka;
  • 40 ml majoneze;
  • perje svježeg mladog luka i grančice kopra.

Koraci kuhanja:

  1. Oštrim nožem izrežite štrucu na kriške debljine 1-1,5 cm (možete odmah uzeti narezanu štrucu).
  2. Topljeni sir stavite u zamrzivač na 20-30 minuta, a zatim smrznuti sir naribajte na sitno ribež, pomiješajte s majonezom, protisnutim češnjakom i sitno nasjeckanim mladim lukom.
  3. Svaki komad štruce prekrijte slojem smjese od sira i na njega stavite jednu zlatnu ribicu.
  4. Sendviče ukrasite tankim ploškama krastavca smotanim u ružicu i grančicom kopra.

Predjelo na tostu s umakom od češnjaka

Čak se i jučerašnja štruca može pretvoriti u sendviče za novogodišnji stol, za to biste trebali pripremiti ukusan umak, na primjer, češnjak sa začinskim biljem. Tijekom procesa pripreme trebat će vam:

  • 1 jučerašnji kruh;
  • 180 g papalina;
  • 3 srednja kisela krastavca;
  • 140 g majoneze;
  • 50 ml biljnog ulja;
  • češnjak i kopar po ukusu.

Napredak:

  1. U tavi na maslacu popržite štrucu narezanu na ploške debljine najviše 1,5 cm. Vruće krutone stavite na papirnatu salvetu da upije višak ulja.
  2. Za umak pomiješajte majonezu sa sitno nasjeckanim koprom i nasjeckanim (kroz tisak ili na ribež) češnjakom. Gulilicom za povrće nasjeckajte ukiseljene krastavčiće na tanke duge ploške.
  3. Krutone prekrijte slojem umaka, na koji stavite papaline i kriške krastavca.

Ukusni novogodišnji sendviči

Vrhunac ovog predjela je namaz koji povezuje ploške bageta i papaline. Može se koristiti i kao nadjev za tartlete, a ako radite sendviče, trebate uzeti:

  • 1 francuski baget;
  • 1-2 kuhane mrkve;
  • 2 kuhana jaja;
  • 2-3 kisela krastavca;
  • 160 g konzervirane papaline;
  • majoneza i zelje.

Redoslijed radnji:

  1. Mrkvu, jaja i krastavce sameljite na ribežu srednje veličine. Nasjeckajte zelje. Sve pomiješajte i začinite majonezom.
  2. Baget narežite na ploške, svaku premažite pripremljenim nadjevom i na to stavite ribu.

Koristeći ovaj princip, možete napraviti druge mogućnosti punjenja, na primjer, s rakovim štapićima, sirom i drugim proizvodima.

Exit mobile version