Zagreba Lajfhaki

Skuhao sam i zaboravio: neočekivani razlog zašto je zdravo jesti jučerašnju tjesteninu

Mnogi tjesteninu doživljavaju neprijateljski, nazivaju je neprijateljem želuca, figure i izvorom problema s težinom.

Kad je riječ o jučerašnjoj tjestenini, negativnost se samo pojačava.

Stručnjaci za zdravu prehranu sa Sveučilišta Newcastle proveli su istraživanje na ovu temu i došli do zaključka da je istina upravo suprotna.

Rezultate rada objavio je Timesnow, a kaže kako ljudi koji redovito konzumiraju tjesteninu postižu veliki napredak u borbi protiv viška kilograma.

Važno je samo kontrolirati veličinu porcija i izbjegavati majonezu i kečap. Štoviše!

Fotografija: © Belnovosti

Istraživanja pokazuju da jučerašnja tjestenina postaje zdravija.

Jučerašnja tjestenina

Podgrijani jedan dan stari špageti ili druge vrste tjestenine sadrže manje kalorija od svježih.

To je zbog pretvorbe ugljikohidrata u otporni škrob, koji se uspoređuje s dijetalnim vlaknima kada uđe u debelo crijevo.

Jučerašnji krumpir i pečenje imaju slična svojstva.

Osim toga, morate zapamtiti da je tjestenina napravljena samo od brašna cjelovitog zrna zdrava.

Exit mobile version