Smrznuti kopar koji se ne razlikuje od svježeg: otkrivamo 3 trika za zamrzavanje kopra – iznenađujuće, ali istinito

Iskusne domaćice odavno su shvatile da je mnogo lakše zamrznuti kopar za zimu nego ga sušiti, a još manje ga uzgajati svježe.

Ali smrzavanje ne nestaje samo tako. Morate naučiti 3 trika po kojima ćete zimi teško razlikovati smrznuti kopar od svježeg.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla je kako zamrznuti kopar.

Trik jedan

Kopar prije zamrzavanja nije potrebno prati. Činjenica je da zelje aktivno upija vlagu, što će nakon zamrzavanja utjecati na okus i izgled.

Bilo bi ispravno odabrati čiste i svježe grane za zamrzavanje.

Kopar
Fotografija: © Belnovosti

Trik dva

Možete zamrznuti cijele zelene grane, ali ih je bolje rezati.

Samo rezanje ne smije biti jako malo, jer će kada se odmrzne zelje izgubiti okus i aromu zajedno sa sokom.

Trik treći

Možda je najvažniji kapacitet. Kopar nije potrebno zamrzavati u velikoj staklenci koju ćete morati vaditi iz zamrzivača svaki put kad kuhate nešto sa začinskim biljem. Promjene temperature utjecat će na okus i kvalitetu.

Stoga bi bilo ispravno pakirati zelje u male staklenke ili vrećice.

Ranije smo vam rekli kako kuhati pilav od tjestenine.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki