Zagreba Lajfhaki

Sočna svinjska šnicla u tavi

Šnicla je isto jelo koje vole čak i oni koji ne znaju kako se zove. Tanki komadi pohanog mesa, prženi do zlatnosmeđe boje – tehnika kuhanja šnicla koristi se u mnogim drugim jelima. Ovo jelo možete pripremiti vrlo brzo, priloženi foto recept pomoći će vam u tome.

U ovom članku:

Što je pravi šnicl?

  1. Jedno od glavnih pravila šnicla je tankoća mesa.
    Debeli, neravnomjerno izrezani komadi svinjetine nisu šnicle. Osim toga, postupkom tučenja meso postaje mekše i sočnije.
  2. Drugi važan uvjet je finoća pohanja.
    Brašno, jaje i krušne mrvice potrebno je nanijeti u vrlo tankom sloju jer inače gotov proizvod neće biti baš ukusan.
  3. Odmah prženje.
    Pohano meso obavezno pržiti odmah! To je također jedna od tajni izvrsnog okusa svinjskog šnicla.
  4. Način kuhanja.
    Za pravi šniclu trebat će vam duboka tava. U krajnjem slučaju, tava od lijevanog željeza može poslužiti. Ulje se zagrijava do svjetlucanja, nakon čega se svinjski šnicl u samo tri do četiri minute dovede do iste hrskavosti i savršenog okusa.

Kako kuhati sočan šniclu?

Za četiri porcije trebat će vam:

  • Svinjski kotlet – 4 komada;
  • Brašno – 0,5 šalice;
  • Sol – 1 žličica;
  • Jaja – 2-3 komada;
  • Krušne mrvice – 1 šalica;
  • Ulje za prženje – 1 šalica.

Oprema koja će vam trebati:

  • Mjerice;
  • Mjerne žlice;
  • Male zdjelice ili tanjurići;
  • Kuhinjski čekić;
  • pinceta;
  • Pan.

Recept

Dva kotleta se stave u vrećicu i istuku na željenu gustoću. Zatim se svinjetina posipa brašnom – kako ne bi umrljali nepotrebno posuđe ili radne površine, to možete učiniti i unutar vrećice. Nakon toga se budući šnicli vade iz vrećice, šalju na daljnju obradu i prženje, au vreću se stavljaju sljedeća dva kotleta. Po želji, ali po ukusu, sirovu svinjetinu možete prethodno posoliti.

Jaja se tuku u plitkom tanjuru ili šalici, a krekeri se nalaze u drugoj sličnoj zdjeli. Buduća šnicla redom se uranja u jaje i krekere. Istovremeno se zagrijava i ulje.

Ulje u tavi treba zasvjetlucati – tada se dodaje pohana svinjetina i prži se tri do četiri minute sa svake strane dok ne porumeni. Nakon završetka svih koraka, šnicla je spremna!

Oni koji iz ovog ili onog razloga ne vole svinjske šnite mogu se počastiti nečim nježnim – pileća prsa bez kostiju, prerezana na pola, odlična su zamjena za svinjske kotlete.

Exit mobile version