Zagreba Lajfhaki

Sočno i aromatično: kako napraviti pitu od krumpira – idealna alternativa palačinkama od krumpira

Umorni ste od krumpirovih palačinki? Pogledajte drugo jelo od krumpira.

Govorimo o piti koja se odlikuje svijetlim okusom, sočnošću i sitošću.

Nema ništa komplicirano u pripremi ovog jela. I nećete morati gubiti puno vremena.

U ovom slučaju dobit ćete pravo kulinarsko remek-djelo, koje po svom okusu ni na koji način nije inferiorno u odnosu na palačinke od krumpira.

Recept za zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za pitu od krumpira

Prvo morate pripremiti nadjev. Postoji mnogo različitih opcija, ali gljive najbolje idu uz krumpir.

Šampinjone nasjeckati i popržiti na tavi zajedno s nasjeckanim lukom.

Zatim naribajte pola kilograma oguljenog krumpira, dobivenu masu malo posolite i pobiberite, dodajte malo začinskog bilja i 3 sirova jaja. Cijeli sadržaj posude dobro promiješajte.

Nakon toga polovicu dobivene smjese krumpira i jaja stavite u prethodno zagrijanu tavu.

Međusloj su prethodno zagrijani šampinjoni s lukom. Gornji sloj je druga polovica krumpirovog tijesta.

Pokrijte tavu poklopcem, smanjite vatru i pričekajte trećinu sata.

Zatim skinite poklopac, preokrenite pitu, vratite poklopac na mjesto i kuhajte jelo još četvrt sata.

Krajnji rezultat bit će pravo fino jelo kojim će se sigurno oduševiti svaki ljubitelj palačinki.

Ranije je gurmanima rečeno što treba dodati prilikom prženja ribe kako bi jelo dobilo hrskavu zlatnu koricu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version