Zagreba Lajfhaki

Spremanje kiselih krastavaca: 2 opcije za jela u koja možete staviti ostatke konzervi

Želja za spremanjem zimnice je, naravno, pohvalna, ali zna se dogoditi i da na kraju ostane više konzervi nego što se može pojesti.

Iz tog razloga odlučili smo napraviti izbor jela za čiju pripremu su potrebni “ekstra” kiseli krastavci.

Solyanka

Pripremajući ovo prvo jelo, možete “reciklirati” ne samo ustajale konzervirane krastavce, već i kobasice i dimljeno meso.

Priprema hodgepodgea nije nimalo teška: prvo nasjeckajte i pržite luk dok ne porumeni, zatim dodajte pastu od rajčice ili rajčice i ostavite na vatri još minutu.

Fotografija: © Belnovosti

Zakuhajte vodu za juhu, u šerpu dodajte nasjeckanu kobasicu, kobasice i junetinu te kisele krastavce i masline. Sve zajedno kuhajte dok ne omekša, zatim dodajte prženi luk i rajčice te kuhajte još 5 minuta. Prilikom posluživanja juhu ukrasite začinskim biljem i kriškom limuna.

Azu s kiselim krastavcima

Ovo tatarsko nacionalno jelo sastoji se od mesa, kiselih krastavaca, krumpira i paste od rajčice. Po ukusu možete dodati i drugo povrće.

Za pripremu temeljca pržite govedinu, luk i mrkvu na biljnom ulju, dodajte kisele krastavce i tijesto od rajčice, dodajte vodu i pirjajte na laganoj vatri oko sat vremena. Zatim pržite krumpir dok ne porumeni, sjedinite sve sastojke i poslužite.

Salata od krastavaca

Budući da se kiseli krastavci odlično slažu s raznim povrćem, salata pripremljena s ovim sastojcima zasigurno će imati zanimljiv okus.

Mrkvu naribajte na sitno ribež i pržite u tavi 5 minuta. Zatim stavite u zdjelu za salatu, pomiješajte s nasjeckanim kuhanim jajima, lukom, krastavcima i češnjakom, začinjeno majonezom.

Ranije smo podijelili recept za jelo koje je bilo na svakom stolu u SSSR-u.

Exit mobile version