Zagreba Lajfhaki

Stari bijelac objasnio je zašto mnogi ljudi nikad ne dobiju ukusan kebab: tajna se pokazala jednostavnom

Mnogi ljudi vole šišmiški kebab. Ali, nažalost, ne mogu se svi pohvaliti pripremanjem istinski ukusnog jela.

Jedan stari Kavkazac, nenadmašni maestro u ovoj stvari, objasnio je zašto se to događa.

Zen kanal “Petrov.Travels” govori o tajnama Armenca. Inače, njegov ćevap je ocijenjen kao “fantastičan”.

Meso

Ovaj čovjek kaže: glavna karakteristika je da meso ne smije biti previše nemasno, mora biti masnoće, inače će jelo izaći suho.

Ništa manje važno u ovom pitanju, prema majstoru, je veličina komada: oni ne bi trebali biti mali. Veći komadi zadržavaju više soka.

Fotografija: © Belnovosti

Meso se na Kavkazu često ne marinira. Zadovoljite se samo soli i paprom.

Ali ako je meso jako žilavo, može se marinirati u mineralnoj vodi ili ajranu.

Na Kavkazu se nikada ne koristi ocat (nejasna tradicija SSSR-a), što ubija okus šišmiša.

Mnogi meso prelijevaju majonezom, ali to je apsolutno zabranjeno.

Jednom riječju, maestro savjetuje da jednostavno odaberete dobro mekano meso kako biste izbjegli mnoge nepotrebne probleme.

Također govori o nedopustivosti viška začina, inače možete izgubiti okus mesa. Začini su dizajnirani da istaknu ovaj okus, a ne da ga prekriže.

Priprema

Ali ipak, glavna greška mnogih leži u samom procesu kuhanja, kada je meso već prženo.

Neki ljudi iz nekog razloga vjeruju da ako napunite roštilj ogromnim ugljenom, sve napunite upaljačem, a zatim držite meso na užarenom ugljenu, dobit ćete ukusan kebab. Oni su u krivu.

Prvo: ugljen mora biti fin. Drugo: nema potrebe za korištenjem tekućine za upaljač.

Treće: neprihvatljivo je pržiti meso na užarenom ugljenu.

Visoka temperatura samo će uzrokovati da meso zagori izvana, ali će iznutra ostati sirovo.

Stoga se preporuča kuhati tek nakon što su ugljeni prekriveni tankim slojem pepela.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version