Zagreba Lajfhaki

Što ćemo jesti? Ukusan pileći paprikaš iz Dobrudže

Ako ponovno tražite ideje za brz i ukusan recept kako biste izbjegli jedno od najčešćih pitanja u svakoj obitelji – , danas vam dajemo pravo rješenje. Inspiraciju za naš prijedlog dobili smo na stranicama Lidla i njihovom posebnom dijelu, gdje smo pronašli jelo vrlo prikladno za ionako sve hladnije dane. Kladimo se na tradicionalni bugarski okus i

Jelo, malo zapadnije od Dobrudže poznato kao piletina ljutić, sadrži sastojke koji će vas sigurno oduševiti i rasplamsati dušu od užitka. Najvažniji među njima su svakako pileći bataci koji moraju biti svježi, hrskavi i kvalitetni. Pronaći ćete ih u Lidlu, gdje je dostupno gotovo 55 svježih pakiranih mesnih proizvoda.
Pametni diskonter radi s etabliranim dobavljačima, a provjere kvalitete mesa su u nekoliko faza, što jamči svježinu i čistoću, zaštićenu atmosferu i kontrolu u lancu nabave.

Evo potrebnih proizvoda za pripremu recepta koje ćete lako pronaći u najbližoj Lidlovoj trgovini:

● pileće noge – 4 komada

● crvena paprika – 8 komada

● češnjak – 1 češanj

● zeleni papar – 1 komad

● zelena ljuta paprika – 2 komada

● rajčice – 3 komada

● kravlji maslac – 30 g

● luk – 1 glava

● peršin – 1 hrpa

● juha od povrća – 300 ml

● brašno – 50 g

● ulje

● sol, šećer, crni i crveni papar

Način pripreme:

Pileće batake prvo uvaljajte u brašno, stavite u dobro zagrijanu tavu, gdje ih treba pržiti dok ne porumene, a zatim ih izvadite. Zatim isječete povrće, zelenu i crvenu papriku treba isjeckati na kockice, a feferone jako sitno. Luk treba također sitno nasjeckati, koji zajedno s paprikom i komadićem maslaca staviti u isti lonac gdje su se pržili pileći bataci, da se lagano pirjaju.

Režnjeve češnjaka naribate i začinite prstohvatom crvene paprike, soli i šećera – ovaj postupak nije obavezan, ali radi se ako želite neutralizirati jaku ljutinu češnjaka.

A nakon što se povrće u loncu dobro prodinsta, zalijete ga prethodno pripremljenom povrtnom juhom s kojom biste trebali dobiti vrhunski aromatičan i ukusan umak. Zatim vratite pileće batake natrag u lonac. Zatim narežite rajčice, opet na kockice, koje zatim dodajte u posudu za kuhanje. A kada su svi proizvodi ovog recepta već u loncu i na štednjaku, potrebno je pustiti da se gulaš ovako krčka najmanje 30 minuta kako bi se pileće nogice dobro ispekle. Za kraj uvijek možete dodati nasjeckanog peršina. Za nas je to obavezan element u pripremi ovog ukusnog i autohtonog jela iz Dobrudže.

To je! Vaš Dobrudžanski paprikaš s piletinom za cijelu obitelj je spreman i već imate ukusan odgovor na pitanje: ”. Još mnogo recepata s proizvodima brenda Portia svežest pronaći ćete u i Da vi se selo!

Exit mobile version