Nema sumnje da je boršč među mnogima jedno od najomiljenijih, a samim time i popularnih jela.
Pitate li se kako ovom jelu dati još bogatiji i zanimljiviji okus, pogledajte savjete stručnjakinje mrežnog izdanja BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove – navela je neočekivane sastojke koji će boršč podići na novu razinu.
Curry
Iako mnogi curry povezuju s indijskom kuhinjom, on također može biti zanimljiv dodatak boršču.
Njegov svijetli i neobičan okus će dodati neočekivane naglaske tradicionalnom jelu, ali vrijedi zapamtiti da je curry najbolje koristiti u malim količinama zbog intenziteta okusa.
Khmeli-suneli
S druge strane, takav začin kao khmeli-suneli poznat nam je uglavnom iz kavkaske kuhinje. Opet opet. To ne znači da se ne može uspješno koristiti u pripremi boršča.
Ova mješavina može juhi dati bogatiji i svjetliji okus, kao i ispuniti je jedinstvenom aromom.
Korijandar
Odlučite li se za boršč koristiti korijander, odaberite mljeveni oblik i dodajte ga 5 minuta prije nego što je jelo gotovo kako biste sačuvali aromu i okus.
Celer
Za razliku od gore navedenih opcija, celer se često može naći u receptima za boršč. Dodajte sitno nasjeckani celer u tavu zajedno s drugim povrćem za svjež, ukusan obrok.
Ranije smo vam rekli kako pravilno oprati bobice.