Čak i ako se smatrate ljubiteljem klasičnog boršča, ponekad je vrijedno uvesti nove sastojke u jelo.
To će uvijek omogućiti poznatom jelu da otkrije nove gastronomske aspekte.
Također ćete moći dodati nove okuse klasičnoj juhi, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Koje komponente se mogu dodati u jelo?
Korijen đumbira
Ova će se opcija posebno svidjeti onima kojima u boršču nedostaje trunčica pikantnosti. Đumbir je bolje narezati na tanke ploške.
U ovom slučaju, boršč će postati još zdraviji.
Paste od rajčice
Ne smatraju svi kuhari ovu komponentu obveznom, ali boršč s njegovom upotrebom definitivno postaje bolji. Prednost paste od rajčice je u tome što daje ugodan dašak okusa i zadržava lijepu boju.
Maslac
Neki se boje da će boršč s maslacem postati previše mastan, ali to je pogrešno mišljenje. Komponenta pomaže “ujednačiti” okus juhe.
Ranije smo razgovarali o tome koje će komponente sačuvati boju palačinki od krumpira.