Ne vole si sve domaćice komplicirati život, pa u osnovi heljda služi samo kao kaša ili prilog.
Stoga ne čujemo o uvođenju posebnih aditiva.
Međutim, s pravim pristupom, obična heljda može postati punopravno glavno jelo, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.
Što možete dodati heljdi?
Zdravi biljni protein
Nemojte misliti da se heljda dobro slaže samo s kotletima i drugim jelima od mesa: biljni proizvodi također će dobro nadopuniti heljdu.
Na primjer, možete uzeti tofu i narezati ga na kockice. Zatim dodajte curry, sol i asafetidu zajedno s malom količinom ulja i promiješajte.
Tofu se zatim može pržiti. Okus heljde će se odmah promijeniti.
Zeleni luk s jajima
Ovo je izvrsno ljetno jelo koje će zadiviti svjetlinom okusa i napuniti tijelo energijom. Preporuča se jednostavno skuhati potrebnu količinu jaja i pomiješati ih s nasjeckanim zelenim lukom.
Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati juhi za dobrobiti.