Zagreba Lajfhaki

Što dodati kavi da je liši gorčine: spasonosan sastojak – a to nije šećer

Mnogi ljubitelji kave sigurni su da je dodavanje šećera jedini način da se okrepljujuće piće liši gorčine.

Međutim, nemojte žuriti ponovno staviti nekoliko žlica granuliranog šećera u šalicu.

Ispostavilo se da postoji još jedan aditiv koji može prikriti gorak okus.

Govorimo o proizvodu koji će svoj posao obavljati puno bolje od šećera.

Začudo, govorimo o… kuhinjskoj soli.

Fotografija: © Belnovosti

Ovu neobičnu točku primijetila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Zašto soliti kavu?

Činjenica je da sol pomaže ne samo ukloniti gorčinu (ili kiselost), već i bolje otkriti ugodnu aromu kave.

U ovom slučaju piće se neće činiti nimalo slanim. Osim, naravno, ako ne pretjerate s aditivom.

Za šalicu kave dovoljan je prstohvat soli. Ova količina bit će dovoljna da neutralizira gorak okus i da u potpunosti otkrije nove okuse.

Ali dodavanje granuliranog šećera u slano piće uopće nije potrebno. Za ovu vrstu kave više nije potrebna dodatna slatkoća.

No, želite li napitak učiniti još slađim, možete dodati najviše jednu žličicu šećera.

Prethodno je stručnjak rekao kako pripremiti pet litara prirodnog soka od tri naranče.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version