Kava se smatra pićem koje najviše okrepljuje, ali kratkotrajni učinak nije dovoljan za sve.
Možete poboljšati svojstva svog omiljenog pića dodavanjem posebnih začina i začina. Okus će od toga samo profitirati, a mozak će raditi kao sat.
Stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pretvoriti kavu u snažno energetsko piće – zlatnu latte.
Potreban:
- kava (mljevena) 2 žličice;
- mlijeko 50-70 ml;
- kurkuma 1 žličica;
- cimet (mljeveni) ½ žličice;
- sol i crni papar (mljeveni) prstohvat;
- voda 300 ml;
- šećera po ukusu.
Kako kuhati
U tom pogledu nema ništa lukavo.
Prvo skuhamo kavu, a zatim na vatri zagrijemo mlijeko, ali ujedno dodamo sve začine i začine po popisu.
Pomiješajte mlijeko i u njega ulijte pripremljenu kavu.
Također možete koristiti đumbir ili kardamom.
Koje su prednosti ovog pića?
1. Osim okrepljujućeg učinka, možete normalizirati razinu šećera i lošeg kolesterola u krvi.
2. Kava u kombinaciji s kurkumom preporučuje se za mršavljenje.
3. Pijete li ovu kavu nakon obilnog ručka, ubrzat će vaš metabolizam i poboljšati probavu.
4. Kurkumin, zajedno s kofeinom, aktivira proizvodnju endorfina, koji redovitom uporabom povećava otpornost na stres.
Istovremeno, crni papar pojačat će djelovanje kurkumina.
Ranije smo vam rekli koja 3 trika će vam pomoći da pripremite savršene kotlete od krumpira.