Zagreba Lajfhaki

Što dodati kavi umjesto vrhnja i mlijeka: s ovim dodatkom piće će ispasti mnogo aromatičnije

Mnogi ljubitelji kave vjerojatno su umorni od korištenja standardnih dodataka za okrepljujuće piće – vrhnje i mlijeko.

Želim nešto novo i neobično.

Postoji pristup na koji svakako vrijedi obratiti pozornost. Ispostavilo se da će kava dobiti svjetliji okus ako mliječni aditiv zamijenite… slanom karamelom.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda, govorila je o zanimljivom načinu poboljšanja okusa pića.

Što dodati kavi ako ste umorni od vrhnja i mlijeka

Svaki konditorski sirup bio bi izvrsna zamjena za mliječne proizvode.

Fotografija: © Belnovosti

Dobre su sljedeće opcije: sirup od karamele, čokolade i vanilije.

Vrlo zanimljiv pristup je dodavanje slanog sirupa s okusom karamele kavi. Činjenica je da će takav sastojak osvježavajućem piću dati i svijetli slatki okus i slanu notu okusa.

Potonji će, začudo, dobro doći: mala količina soli savršeno otkriva upravo tu “aromu kave”.

Naravno, ne treba pretjerivati ​​sa sirupom. Za čašu kave dovoljno je 15-20 mililitara koncentrirane otopine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version