Umjesto da sokove i gazirane napitke kupujete u trgovinama, pokušajte kod kuće napraviti aromatičan, ukusan i bogat kompot od jabuka.
Kako uvjerava stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, za to vam neće trebati više od 30 minuta, a potrebni su vam najpovoljniji sastojci.
Prvo što treba učiniti je opskrbiti se potrebnim sastojcima. Evo ih:
- 400 g jabuka;
- 120 g suhih jabuka;
- 140 g šećera;
- 1 žlica soka od limuna;
- 1 štapić cimeta;
- 2 komada klinčića;
- 1 litra vode.
Svježe jabuke je potrebno oprati, očistiti od koštice i narezati na komadiće.
Ulijte vodu u lonac, prokuhajte i dodajte šećer. Ovdje dodajte sok od limuna, promiješajte i kuhajte još 10-12 minuta.
Nakon tog vremena u posudu dodajte jabuke – svježe i sušene, cimet i klinčiće, a potom pričekajte da budući kompot prokuha.
Kad vidite mjehuriće na površini vode, smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta.
Ostaje isključiti vatru i ostaviti kompot da se kuha sat vremena pod zatvorenim poklopcem.
Iz potpuno ohlađenog kompota izvadite cimet i klinčiće. Zatim ulijte u staklenu posudu i stavite u hladnjak da se ohladi.
Prethodno smo otkrili tajnu bogate i bistre riblje juhe.