Zagreba Lajfhaki

Što dodati kompotu od jabuka da bude nezaboravno ukusan: najbolje piće za vruće ljeto

Umjesto da sokove i gazirane napitke kupujete u trgovinama, pokušajte kod kuće napraviti aromatičan, ukusan i bogat kompot od jabuka.

Kako uvjerava stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, za to vam neće trebati više od 30 minuta, a potrebni su vam najpovoljniji sastojci.

Prvo što treba učiniti je opskrbiti se potrebnim sastojcima. Evo ih:

  • 400 g jabuka;
  • 120 g suhih jabuka;
  • 140 g šećera;
  • 1 žlica soka od limuna;
  • 1 štapić cimeta;
  • 2 komada klinčića;
  • 1 litra vode.

Svježe jabuke je potrebno oprati, očistiti od koštice i narezati na komadiće.

Ulijte vodu u lonac, prokuhajte i dodajte šećer. Ovdje dodajte sok od limuna, promiješajte i kuhajte još 10-12 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon tog vremena u posudu dodajte jabuke – svježe i sušene, cimet i klinčiće, a potom pričekajte da budući kompot prokuha.

Kad vidite mjehuriće na površini vode, smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta.

Ostaje isključiti vatru i ostaviti kompot da se kuha sat vremena pod zatvorenim poklopcem.

Iz potpuno ohlađenog kompota izvadite cimet i klinčiće. Zatim ulijte u staklenu posudu i stavite u hladnjak da se ohladi.

Prethodno smo otkrili tajnu bogate i bistre riblje juhe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version