Iskusni kuhari preporučuju dodavanje malo leda ili ledene vode u mljeveno meso.
U ovom slučaju, kotleti će dugo biti sočni, jer će voda ispariti tijekom prženja, ali će sočnost mljevenog mesa ostati.
Osim toga, morate dodati pravi luk. U mljeveno meso nemojte miješati sirovo povrće.
Luk je najbolje prethodno popržiti na ulju.
Još jedna tajna ukusnih kotleta koji dugo ostaju mekani i mekani je kruh namočen u mlijeko.
Međutim, ne biste trebali uzeti svježi i meki kruh. Kulinari savjetuju korištenje starog bijelog kruha. U tom će slučaju vlaga iznutra biti bolje zadržana.
Jelo će duže ostati mekano ako u mljeveno meso dodate malo masnoće.
Masnoća može biti bilo koja po ukusu glavnog mesa: govedina, svinjetina, masni rep. Možete dodati komadić svinjske masti ili maslaca. Učinak će biti pozitivan.
Kotlete pržite samo u prethodno zagrijanoj tavi na ulju. U tom slučaju poslastica se neće raspasti u tavi i ostat će pahuljasta i sočna.
Ranije smo vam rekli zašto biste trebali dodati griz u kotlete.