Domaće knedle mnogima su uistinu omiljeno jelo.
Ispadaju aromatični i zadovoljavajući.
Međutim, važno je nadjevu dati sočnost, objašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Što dodati mljevenom mesu
Led
Ovaj dobro poznati trik doista pomaže da okruglice ispadnu nevjerojatno prozračne, lagane i ukusne. Mljeveno meso će ispasti nevjerojatno sočno.
Samo trebate dodati žlicu mrvljenog leda prije oblikovanja okruglica.
Salo
Kod jela od mljevenog mesa komad svinjske masti nikad ne fali. Ukusna i sočna mast ne samo da će okruglicama dati sočnost, već će ih učiniti i ukusnijima.
Ulje
Sličan učinak ima i smrznuti maslac koji se najprije mora zdrobiti pomoću ribeža. Nadjev će biti sočan i nježan.
Kako knedle ne bi ispale previše masne, pokušajte pažljivo dodavati ulje i mast u malim obrocima.
Ranije smo razgovarali o tome kako možete zamijeniti kruh u kotletima.