Zagreba Lajfhaki

Što dodati mljevenim okruglicama za sočnost: ne znaju sve domaćice – najbolje opcije

Domaće knedle mnogima su uistinu omiljeno jelo.

Ispadaju aromatični i zadovoljavajući.

Međutim, važno je nadjevu dati sočnost, objašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.

Što dodati mljevenom mesu

Led

Ovaj dobro poznati trik doista pomaže da okruglice ispadnu nevjerojatno prozračne, lagane i ukusne. Mljeveno meso će ispasti nevjerojatno sočno.

Samo trebate dodati žlicu mrvljenog leda prije oblikovanja okruglica.

Fotografija: © Belnovosti

Salo

Kod jela od mljevenog mesa komad svinjske masti nikad ne fali. Ukusna i sočna mast ne samo da će okruglicama dati sočnost, već će ih učiniti i ukusnijima.

Ulje

Sličan učinak ima i smrznuti maslac koji se najprije mora zdrobiti pomoću ribeža. Nadjev će biti sočan i nježan.

Kako knedle ne bi ispale previše masne, pokušajte pažljivo dodavati ulje i mast u malim obrocima.

Ranije smo razgovarali o tome kako možete zamijeniti kruh u kotletima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version