Što dodati pekmezu da se dulje čuva i ne upljesnivi: samo prirodni sastojci

Nije preporučljivo jesti džem s plijesni. Čak i ako uklonite prve klice rasta, teško da možete biti sigurni da u staklenci nisu ostale gljivične spore.

Kako džem ne bi pljesnivio, domaćice koriste šećer. Što ga više ulijete, radni komad će duže trajati.

Postoje i drugi provjereni načini zaštite pekmeza od plijesni, osim šećera.

Limunska kiselina

Po kilogramu mase bobica ili voća morate dodati jednu trećinu čajne žličice limunske kiseline.

Dodajte prašak pet minuta prije nego što bude gotovo. Pekmez ne samo da ne pljesni, nego se niti ne zašećeri.

Pekmez
Fotografija: © Belnovosti

Vjeruje se da askorbinska kiselina ima sličan učinak, ali stručnjaci ne preporučuju korištenje ovog lijeka.

Med

Drugi prirodni konzervans je med, koji također ima antimikrobna svojstva.

Pektin

Ne samo prirodna, već i korisna tvar. Jabučni pektin produljuje rok trajanja pekmeza. Čini njegovu konzistenciju gušćom, omogućuje vam smanjenje količine šećera za 2 puta.

Ranije smo vam rekli kako napraviti bujne pite od kupusa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki